«Για την ελληνική κυβέρνηση το θέμα της διευθέτησης του χρέους είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι οποίες συνεχίζονται και ευελπιστούμε ότι θα επέλθει η συμφωνία», δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κ. Σακελλαρίδης, σημείωσε ωστόσο ότι τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την χώρα, ιδιαίτερα όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη, ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι «αν η συμφωνία δεν έχει τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών δεν μπορεί να παραμείνει η κυβέρνηση», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος, όπου ήδη έχουν αρχίσει οι … ψίθυροι κατά της ενδεχόμενος συμφωνίας, λόγω των μέτρων που περιέχει και έχει προτείνει η κυβέρνηση.

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφερόμενος στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εξελίξεις, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν δώσει σκληρή μάχη για να αποτελέσει η ελληνική πρόταση την βάση της συζήτησης.  

Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διευθέτησης του χρέους, τονίζοντας ότι είναι ζήτημα που η κυβέρνηση δίνει μάχη.

«Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όσο και να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα σε σχέση με την διευθέτηση του χρέους θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δίνουμε μάχη ώστε οι εταίροι να δεχθούν την πρότασή μας».

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι τέθηκε έντονα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και κατά την Σύνοδο Κορυφής. «Θέλουμε να διατηρηθεί η εξαίρεση στα νησιά. Υπάρχει βάση και ελπίδες να μπορέσουμε να αποφύγουμε την αρνητική εξέλιξη. Υπάρχουν θεμελιωμένα επιχειρήματα. Νομίζω ότι θα περάσει. Ίσως και με διάφορους τρόπους. Ίσως με το να βρεθούν ισοδύναμα ή όχι».