«Δεν μπορεί η Αριστερά να δεχθεί να εφαρμόσει ένα τέτοιο σκληρό πακέτο μέτρων» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Σημείωσε πως πρόκειται για μέτρα που δεν θα λάμβανε ποτέ αριστερή κυβέρνηση και εξέφρασε ταυτόχρονα ζωηρότατες επιφυλάξεις για το εάν θα καταφέρουν να περάσουν από τη Βουλή.

 «Έχω συναντήσει αγωνιστές στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπω να περνάει αυτό το πακέτο που είναι πακέτο από-ανάπτυξης και γενικευμένης κοινωνικής επιδείνωσης» τόνισε.

Ο κ. Μητρόπουλος ωστόσο, ευχήθηκε ο πρωθυπουργός να καταφέρει να κάνει καλή διαπραγμάτευση, ενώ εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τις έως τώρα διαπραγματεύσεις λέγοντας «οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαν καλά. Θα κάνουμε αποτίμηση. Ίσως έφταιξαν οι διαπραγματευτές μας, το ύφος τους».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο grexit είπε πως οι δανειστές έχουν θωρακιστεί ήδη και πλέον εκβιάζουν, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δίνει τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να αγοράζει απεριόριστα ομόλογα.

Τέλος , χαρακτήρισε άνευ ουσίας το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος καθώς –όπως τόνισε- οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια αναγνώρισαν επισήμως το χρέος.