Σε αναβρασμό βρίσκονται τα κέντρα αποφάσεων σε Φραγκφούρτη και Βρυξέλλες ενόψει κρίσιμων συσκέψεων για το ελληνικό ζήτημα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας, έχοντας στις βαλίτσες του την ελληνική αντιπρόταση, αποτέλεσμα πέντε και πλέον ωρών σύσκεψης την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να επιτύχει ένα έντιμο συμβιβασμό που θα ενσωματώνει τις ελληνικές θέσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Την αισιοδοξία τους εξέφρασαν με δηλώσεις τους έξω από το Μαξίμου ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταθάκης και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μια μίνι συμφωνίας που θα αφορά την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, υπό σαφείς προϋποθέσεις και δεσμεύσεις εκατέρωθεν. 
Την ίδια στιγμή οι εταίροι και δανειστές διαμηνύουν σε όλους του τόνους ότι μία ενδεχόμενη συμφωνία θα πρέπει να περάσει πρώτα από τα τεχνικά κλιμάκια, το Eurogroup,πριν την Σύνοδο Κορυφής. Επί πλέον για αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη σύσκεψη της ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη για να πάρει τα κατάλληλα μέτρα που θα σταθεροποιήσουν τις ελληνικές τράπεζες, ενώ εξαμερής σύσκεψη, πριν τη Σύνοδο Κορυφής,έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Στη σύσκεψη αυτή θα συμμετέχουν, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ,  η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ΚριστίνΛαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.