Του Σταύρου Παπαντωνίου

Δύο διαδοχικές συναντήσεις με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, για το ενδεχόμενο επαναδραστηριοποίησής του στη Νέα Δημοκρατία είχε το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

Είχαν προηγηθεί συζητήσεις του πρώην υπουργού και άλλοτε πανίσχυρου άνδρα του Μεγάρου Μαξίμου με τον «αγγελιαφόρο» του Μεσσήνιου αρχηγού, Δημήτρη Σταμάτη, στις οποίες έγιναν οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις των προθέσεων του πρώτου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Secret», ο πρώην πρωθυπουργός έκανε πρόταση στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο να αναλάβει κομβικό πόστο στην επικοινωνία του κόμματος, κίνηση που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ του «S» περί προβληματικής κατάστασης στο επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ρουσόπουλος δεν ήταν καθόλου αρνητικός στο να βοηθήσει τη Ν.Δ., ώστε να «πάρει μπρος» στον επικοινωνιακό τομέα, αλλά όχι από θέση πρώτης γραμμής, κάτι που φαίνεται πως του πρότεινε ο κ. Σαμαράς.  Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πάντως αποτελεί μεγάλη ηθική δικαίωση για τον πρώην υπουργό, καθώς ο ίδιος άνθρωπος που τον είχε «αδειάσει» στο παρελθόν, μιλώντας μάλιστα αρνητικά για εκείνον από τα σκαλιά της παλιάς έδρας του κόμματος, στη Ρηγίλλης, του ζητά τώρα να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ώστε το κόμμα να «αναβαπτιστεί» επικοινωνιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε συγγνώμη για όσα έγιναν στο παρελθόν.

Μια τέτοια συνεργασία, πάντως, δεν αποκλείεται να αποτελέσει και τον προθάλαμο επιστροφής του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στην κεντρική πολιτική σκηνή, αφού πηγές αναφέρουν ότι στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., όποτε γίνουν εκλογές.  Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο «Secret», επιβεβαίωσε τη συνάντηση, επισημαίνοντας πως «υπάρχει ουσιαστική και γνήσια προσέγγιση, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος δικής μου συμμετοχής, ο οποίος ωστόσο δεν έχει πάρει ακόμα συγκεκριμένη μορφή».  Στο ερώτημα αν αυτό θα αφορά τον επικοινωνιακό τομέα, η απάντηση του κ. Ρουσόπουλου ήταν η εξής: «Προφανώς και η προηγούμενη ιδιότητά μου οδηγεί τις σκέψεις ορισμένων σε θέματα επικοινωνίας».

Η προσέγγιση πάντως του προέδρου της Ν.Δ. με τον κ. Ρουσόπουλο εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική «επούλωσης παλιών πληγών» από τον πρώτο. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την εβδομάδα ο κ. Σαμαράς είχε και άλλες δύο συναντήσεις με ιδιαίτερη σημασία. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το απόγευμα της Δευτέρας υποδέχθηκε στο γραφείο του τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον οποίο οι σχέσεις του το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν στον «πάγο», και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του όλο το φάσμα των εσωκομματικών ζητημάτων. Στις αρχές της εβδομάδας είχε συνάντηση, επίσης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και με τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, Πέτερ Σόοφ. Η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων του Μεσσήνιου αρχηγού με τη Γερμανία και την καγκελαρία, που είχαν διαταραχθεί στα τέλη της κυβερνητικής του θητείας.