Όλα τα πιθανά σενάρια παρουσιάζονται από στελέχη και Υπουργούς της Κουμουνδούρου από το πρωί στα media, την ώρα που πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης είναι «κλεισμένη» από το μεσημέρι στο Μαξίμου και ετοιμάζεται για την Δευτέρα.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. «Πηγαίνουμε να πετύχουμε μία συμφωνία την Δευτέρα και πιστεύουμε ότι και η ΕΕ θέλει το ίδιο» δήλωσε ο κ. Αλέκος Φλαμουράρης. Εκτίμησε ότι η πολυπόθητη συμφωνία θα περάσει από την Βουλή με την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπενθύμισε ότι αν οι ευρωπαίοι θέσουν την Δευτέρα το βράδυ τελεσίγραφο, ανάμεσα σε μία κακή συμφωνία ή την χρεοκοπία, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να γυρίσει και να βάλλει το θέμα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα. «Μία χρεοκοπία θα στοιχίσει περισσότερο στους ευρωπαίους παρά σε μας. Με τέτοιο εκβιασμό και πίεση οι Έλληνες ατσαλώνονται και ενώνονται», δήλωσε με νόημα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης σε συνέντευξή του θυμήθηκε τις εποχές της δραχμής με νοσταλγία. «Η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε» συμπληρώνοντας ότι «με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου», προσθέτοντας ότι «δεν νομίζω ότι η πολιτική και η ουσιαστική ιστορική συζήτηση για την ύπαρξη του ελληνικού κράτους μπορεί να γίνεται με βάση το νόμισμα».

Την ανυποχώρητη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε με δηλώσεις του  ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν φοβόμαστε τίποτα, όλα τα τελεσίγραφα τα έχουμε ήδη απορρίψει και δεν υποχωρούμε από τις βασικές μας θέσεις» Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις οι οποίες θα καταβληθούν κανονικά καταλήγοντας ότι  σε περίπτωση μη συμφωνίας «οι συνέπειες για τους δανειστές θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τις συνέπειες που θα υπάρχουν για τον λαό και τη χώρα και επομένως η εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές ελπίδες».

Λιγότερο αισιόδοξος και «αγωνιστικός» παρουσιάστηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, χαρακτηρίζοντας σκληρό το χθεσινοβραδινό τελεσίγραφο του κ. Τουσκ.
«Εάν δεν υποχωρήσουν οι θεσμοί σημαίνει ότι περιμένουν την υποταγή του Τσίπρα. Είμαστε πάνω σε μια κλωστή. Ο Τσίπρας δεν φαίνεται να δέχεται όλο αυτό το κείμενο της πενταμερούς...» είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος για να συμπληρώσει «εύχομαι για όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη συμφωνία, εφόσον δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη ρήξη ως πολιτική δύναμη και κοινωνία. Λύση την οποία επιδίωκε ο Τσίπρας δυστυχώς δεν τη βλέπω».