Πρόταση για Εθνική Συνεννόηση έκανε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο. 

Συγκεκριμένα τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι:

Προτείνουμε ξεκάθαρα Εθνική Συνεννόηση. Να σταματήσει επιτέλους η Κυβέρνηση τα παιχνίδια με εκλογές και δημοψηφίσματα. Ας μας καλέσει ο κος Τσίπρας να συζητήσουμε, να προτείνουμε και εμείς ισοδύναμα και από κει και πέρα, από κοινού, όλα τα κόμματα, να πάμε σαν "Εθνική Ελλάδος" να διαπραγματευτούμε. 2,5 χρόνια έχουμε ξεχάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε ποτέ την προηγούμενη συγκυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεν βγήκε ποτέ στην Ευρώπη να πει κάτι καλό για αυτή την τότε Κυβέρνηση.

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από 5 μήνες βγήκε με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Υποσχέθηκε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τελικά ο ΕΝΦΙΑ παραμένει. Υποσχέθηκε αύξηση του κατώτατου μισθού και τώρα καμία κουβέντα για τον κατώτατο μισθό. Υποσχέθηκε κατάργηση τηε έκτακτης εισφοράς και τώρα μονιμοποιείται. Αποτέλεσμα να χάσουμε 5 μήνες μόνο και μόνο για να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση

Όσο περνάει ο καιρός η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας μας μειώνεται δραματικά. Διαπραγμάτευση είναι μια διαδικασία λήψης κοινών αποφάσεων. Σε μια τέτοια διαδικασία παίζουν ρόλο κάποιοι παράγοντες, το περιβάλλον, το αντικείμενο και όχι τα πρόσωπα.

Εμείς είμαστε από την πλευρά της χώρας αλλά όταν κάνεις διαπραγμάτευση δεν μπορεί να οδηγείς τα πράγματα εκεί που θες και ίσως κάποια στιγμή να έρθει και να μας πει ότι είναι καλό να πάμε σε ρήξη. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.