Σφοδρή πρόθεση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του από το βήμα της 4ης περιφερειακής Συνδιάσκεψης της ΝΔ στην Πρέβεζα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι " ο Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική που ακολουθεί κινδυνεύει να γίνει ο μοιραίος άνθρωπος για την χώρα ".

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ακόμα πως η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές αλλά δεν τις αντέχει η χώρα αφού θα είχαν αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και θα δίχαζαν την κοινωνία, αφού θα συνδεθούν με την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα όμως η Συγγρού είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφού παρά τις καθυστερήσεις που σημειώνει η κυβέρνηση ειδικά στο θέμα της διαπραγμάτευσης, η ΝΔ δεν εισπράττει την όποια φθορά. Με λίγα λόγια το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε αυτή την ώρα η ηγετική ομάδα θα ήταν οι πρόωρες εκλογές.

Πάντως σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα ο Αντώνης Σαμαράς θα ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ενώ θα συνεχίσει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα μέσω των περιφερειακών Συνδιασκέψεων. Μάλιστα ζητάει περισσότερες δημόσιες παρεμβάσεις από τους τομεάρχες του κόμματος αφού παρά τις αρρυθμίες που παρατηρούνται στο κυβερνητικό έργο οι ίδιοι δεν τις αναδεικνύουν. Εξάλλου μόνιμη επωδός το τελευταίο διάστημα στην Συγγρού είναι ότι " δεν ακουγόμαστε " .