Τη σπουδαιότητα της πρώτης ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας,  υπογράμμισε η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ. Ειδικότερα, Ιστορική χαρακτήρισε την νομοθεσία με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, σε σχετική συζήτηση που διεξήχθη παρουσία της Ευρωπαίας επιτρόπου αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Έλενα Ντάλι.

Η κ. Βόζεμπεργκ μίλησε χαρακτηριστικά «για την πρώτη συμφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που περιλαμβάνει μέτρα για την πρόληψη του βιασμού, αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τη βία στον κυβερνοχώρο και βελτιωμένη υποστήριξη στα θύματα» και τόνισε ότι «τα κράτη μέλη οφείλουν πλέον να ευαισθητοποιήσουν τους Ευρωπαίους πολίτες για τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας και να χαράξουν συνεκτικές πολιτικές για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την προστασία των θυμάτων».

Η νέα νομοθεσία υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Βόζεμπεργκ, ως εισηγήτρια του ειδικότερου φακέλου για την έμφυλη βία στο διαδίκτυο, επισήμανε ότι «πρόκειται για το πρώτο σημαντικό βήμα, προκειμένου να καταστεί η Ευρώπη η πρώτη Ήπειρος που θα καταπολεμήσει το νοσηρό αυτό φαινόμενο και θα τιμωρήσει αυστηρά τους δράστες».