Η κοινή επίσκεψη του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Δήλεσι κλείνει το «ιερό μέτωπο» που είχε ανοίξει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας με τον γάμο των ομοφύλων. Η συνάντηση υψηλού συμβολισμού που έχει δρομολογηθεί για την ερχόμενη Παρασκευή γίνεται προ των πυλών του Πάσχα και με τους βουλευτές της ΝΔ από το τέλος της εβδομάδας να επιστρέφουν στις περιφέρειές τους, όπου θα παρευρίσκονται ακόμα πιο συχνά -λόγω των ημερών- σε Ακολουθίες στις εκκλησίες.

Διαβάστε ακόμα: Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Το παρασκήνιο που οδήγησε στο ''λιώσιμο των πάγων'' ανάμεσα στο Μαξίμου και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Η Εκκλησία δεν εκδικείται, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η κοινή συνάντηση και επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας θα εκπέμψει ένα μήνυμα «συμφιλίωσης» και θα μικρύνει την απόσταση που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες πολιτικές συνθήκες των τελευταίων μηνών, την ώρα που έχει σημάνει εκλογικός «συναγερμός» σε Πειραιώς και Μαξίμου. Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους βουλευτές, κυρίως στην επαρχία, είναι οι παρεμβάσεις ορισμένων ιερέων, που αποδοκιμάζουν όσους ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Επ’ αυτού στο Μαξίμου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με αφορμή το περιστατικό στην Καβάλα εναντίον της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη.

Ο Ιερώνυμος καταδίκασε το γεγονός, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία δεν εκδικείται και με αυτόν τον τρόπο τράβηξε μία διαχωριστική γραμμή από ιερωμένους και πιστούς που συνεχίζουν να τοποθετούνται «επιθετικά» απέναντι στους κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές της ΝΔ. Από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα επέλθει αποκλιμάκωση στο συγκεκριμένο ζήτημα και ότι οι σχέσεις με τον κορμό της Εκκλησίας αποκαθίστανται.

Τα «γαλάζια» στελέχη ξεκινούν περιοδείες μετά το Πάσχα

Τα «γαλάζια» στελέχη ξεκινούν περιοδείες μετά το Πάσχα, έχοντας μπει πλέον στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Στα κλιμάκια που συγκροτούνται συμμετέχουν και βουλευτές, τους οποίους επίσης προετοιμάζει για τη «μάχη» ο πρωθυπουργός. Μαζί με τους στενούς συνεργάτες του, Θανάση Νέζη και Μιχάλη Μπεκίρη, που έχουν πλήρη γνώση της κομματικής ανθρωπογεωγραφίας και ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία, ο πρωθυπουργός συναντά στο Μαξίμου κατά ομάδες όσους ετοιμάζονται να φύγουν για τις εκλογικές περιφέρειες και τους αναλύει τα βασικά μηνύματα που πρέπει να μεταφερθούν στους ψηφοφόρους.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»