Αυτοσυγκράτηση σε όλες της πλευρές για την κρίση στη Μέση Ανατολή συνέστησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης καταδικάζοντας κατηγορηματικά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός έκανε ανάρτηση στα αγγλικά σημειώνοντας: «Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

Διαβάστε εδώ: ΚΥΣΕΑ: Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και ζητά αυτοσυγκράτηση - Τι εξετάστηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση

Η ανάρτηση στα αγγλικά: «I strongly condemn the attacks launched by Iran against Israel. Αny escalation is a threat to regional stability and security. We stand with Israel and urge all sides to show restraint».



Να σημειωθεί οτι ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο το πρωί (9π.μ) συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Věra Jourová, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΚΥΣΕΑ: Τι εξετάστηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση

Νωρίτερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ανασκόπηση των δεδομένων που έγινε στο ΚΥΣΕΑ εκφράστηκε η εκτίμηση ότι για την ώρα προκύπτει μιας μορφής «αποκλιμάκωσης» της έντασης ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει πως θα κινηθεί το Ισραήλ με το οποίο η Αθήνα είναι σε ανοικτή γραμμή, όπως και με τις ΗΠΑ.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια», τονίζεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

«Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση», αναφέρει κλείνοντας ο κ. Μαρινάκης.