Ξεκινάει από σήμερα η παρουσίαση των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την ερχόμενη Κυριακή, 14 Απριλίου, θα γίνει το εσωκομματικό δημοψήφισμα. Σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, ενώ αύριο και μεθαύριο θα βρίσκεται στο Περιστέρι και στη Νέα Σμύρνη. Με δεδομένο ότι αυτή η ανοιχτή διαδικασία οδήγησε αρκετούς πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέσουν υποψηφιότητα, η παρουσίασή τους θεωρήθηκε επιβεβλημένη στο ευρύτερο κοινό των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανάμεσα στους 201 υποψηφίους που θα πάρουν μέρος στο εσωκομματικό δημοψήφισμα συμπεριλαμβάνονται 13 καθηγητές πανεπιστημίου και πάνω από δέκα υποψήφιοι διδάκτορες, 18 μηχανικοί, 19 δικηγόροι - νομικοί, 15 γιατροί, 10 δημοσιογράφοι, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνδικαλιστές, οικονομολόγοι, επιχειρηματίες, φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες. Όπως είναι φυσικό, τα πιο γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προβάδισμα σε αυτή τη διαδικασία. Οι Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά δεν θα μπουν στην κρίση των πολιτών, καθώς θα συμμετέχουν ex officio στην όλη διαδικασία. Ο Νικόλας Φαραντούρης, σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη και ο πρώην διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργος Τσίπρας είναι μία κατηγορία από μόνη τους, καθώς δίνουν μάχη καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Οι πρώην βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Μάριος Κάτσης, Παναγιώτα Δριτσέλη, Άννα Βαγενά, Ελένη Αυλωνίτου και ο Ευάγγελος Αντώναρος έχουν επίσης ένα κοινό στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν. Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, η αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Σπυριδούλα Τσιριγώτη, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος και ποιητής θα δώσουν την δική τους μάχη για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Μάχη για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο θα δώσουν και η Θεοδώρα Τζαμπάζη, ο Παναγιώτης Λάμπρου, ο Σπύρος Δενδρινός και από τις εκπομπές lifestyle o Δημήτρης Παπανώτας και ο Δημήτρης Πανόπουλος, αλλά και οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου, Χρήστος Μάντακας, Θανάσης Μιχαηλίδης, Ευδόκιμος Τσολακίδης, Σοφία Κομηνέα και ο επιχειρηματίας και παίκτης σε τηλεοπτικά ριάλιτι Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στις 14 Απριλίου θα γίνουν εκλογές για τους 35 υποψηφίους, ενώ τους άλλους πέντε θα τους ορίσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Γύρω στις 18 Απριλίου θα γίνει η μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ηλεκτρονικά στις προκριματικές, καθώς από τις 13 μέχρι και τις 16 Απριλίου θα βρίσκεται στη Ν. Υόρκη, όπου θα παρακολουθήσει την παρέλαση των ομογενών για την 25η Μαρτίου. Παράλληλα, θα έχει κρίσιμες επαφές με φορείς και παράγοντες της Ομογένειας.

Στο μεταξύ, από τις 21 μέχρι και τις 28 Απριλίου ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να γυρίσει την Ελλάδα, πλαισιωμένος κάθε φορά από «πεντάδες» υποψηφίων, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να τους γνωρίσει προσωπικά ο κόσμος, συνομιλώντας μαζί τους «με τον γνωστό αδιαμεσολάβητο τρόπο που έχει καθιερώσει ο Στ.Κασσελάκης», όπως σχολιάζουν από την Κουμουνδούρου. Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει μια μεγάλη περιοδεία στα περισσότερα νησιά της χώρας, από το Καστελλόριζο μέχρι τις Κυκλάδες, προκειμένου να δείξει το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη νησιωτικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών μας όλο τον χρόνο.