«Στις ευρωεκλογές, οι πολίτες δεν πρέπει να στείλουν το λάθος μήνυμα. Δεν χρειάζεται κανένα καμπανάκι για να καταλάβουμε τα όποια λάθη έχουν γίνει. Δεν είμαστε αλαζόνες. Τα ξέρουμε, γιατί σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που ζουν σε έναν περίκλειστο φανατισμένο μικρόκοσμο, εμείς αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και παλεύουμε κάθε μέρα να διορθώσουμε τα προβλήματα. Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί ένα σωστό μείγμα πολιτικής. Φιλικό στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη, αλλά με φροντίδα των πιο αδύναμων ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή. Και γι’ αυτό χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και όχι ένα νέο φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης. Αυτό θα ήταν ένα πολιτικό πισωγύρισμα για τη χώρα που θα υπονόμευε όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα».

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο. Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε με συγκίνηση και περηφάνεια, πως «50 χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία είναι η πυξίδα για μια ισχυρή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης».

Όπως είπε, «ήμουν ο νεότερος Σύνεδρος στο 2ο Συνέδριο του κόμματός μας το 1986. Έχω παρακολουθήσει και μιλήσει σε όλα τα συνέδρια της ΝΔ. Και νοιώθω ακόμα συγκίνηση και περηφάνεια κάθε φορά που ξετυλίγω το κουβάρι των δικών μου πολιτικών αναμνήσεων από εκείνο το βράδυ του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξέφρασε τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού για ελευθερία και δημοκρατία. Τους αγώνες που δώσαμε στα Πανεπιστήμια μαζί με χιλιάδες ΔΑΠίτες και Δαπίτισσες σε όλη την Ελλάδα κόντρα στις κυρίαρχες αντιλήψεις της εποχής. Τους αγώνες της ΟΝΝΕΔ στη δύσκολη 10ετία του 80’ για να γκρεμίσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, κάτι που σήμερα έχει γίνει πλέον πράξη! Τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε ως παράταξη για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Αλλά και τις προσπάθειες τριών πρωθυπουργών της παράταξής μας που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάμε την Ελλάδα ψηλότερα».

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως παρά την κρίση που περνούν τα παραδοσιακά κόμμα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η ΝΔ έχει καταφέρει να παραμείνει ισχυρή. «Το καταφέραμε επειδή καταφέραμε να κρατήσουμε τις ιδέες και τις αξίες που θεμελίωσαν την παράταξή μας, αλλά ταυτόχρονα να εξελισσόμαστε και προσαρμοζόμαστε στην εποχή μας. Δίναμε όμως πάντα τις σωστές μάχες. Γι’ αυτό μετά από κάθε ήττα της η παράταξή μας επέστρεφε δικαιωμένη. Γιατί ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στον ελεύθερο κόσμο. Εμείς θεμελιώσαμε την καλύτερη Δημοκρατία που γνώρισε ο τόπος. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Εμείς υπερασπιστήκαμε διαχρονικά την αξία της ελευθερίας. Εμείς είδαμε τις ιδέες μας να δικαιώνονται. Εμείς κρατήσαμε τη χώρα όρθια στα δύσκολα. Εμείς την κάνουμε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής, πιο δυνατή, πιο περήφανη, πιο σύγχρονη. Εμείς πάμε την Ελλάδα μπροστά! Σε μια νέα, πιο αισιόδοξη εποχή που έχει ξημερώσει για την πατρίδα μας, μετά από μια δύσκολη και τραυματική 10ετία».

Αναφερόμενος στα τελευταία 5 έτη, κατά τα οποία η ΝΔ βρίσκεται στην κυβέρνηση της χώρας, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως υπήρξαν προβλήματα και αστοχίες. Ωστόσο, ο συνολικός απολογισμός, όπως είπε, «είναι θετικός. Η Ελλάδα έκανε βήματα μπροστά. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λένε έγκυρα διεθνή μέσα που μιλούν για την ολική επαναφορά της Ελλάδας. Το λένε οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας που βλέπουν πλέον μια ισχυρή και αξιόπιστη χώρα. Το λένε οι οικονομικοί δείκτες. Η Ελλάδα έχει πενταπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη. Το λένε καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας που γνωρίζουν – ό,τι και αν λέει η Αντιπολίτευση – ότι με αυτή την Κυβέρνηση πληρώνουν λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, λαμβάνουν μεγαλύτερους μισθούς και μεγαλύτερες συντάξεις, αμείβονται καλύτερα, έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση από ένα κράτος που αλλάζει και γίνεται πιο ψηφιακό». Και όλα αυτά επιτεύχθηκαν μέσα σε συνθήκες συνεχόμενων διεθνών κρίσεων και φυσικών καταστροφών, όπως πρόσθεσε.

Για να συνεχίσει αυτή η θετική και ανοδική πορεία της χώρας, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «στις Ευρωεκλογές δεν θα κριθεί από ποιον θα κυβερνηθεί η χώρα, θα επηρεαστεί όμως το πώς θα κυβερνηθεί. Αν θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά ή αν δίπλα σε μια άκρως προβληματική αντιπολίτευση προσθέσουμε και μια τραυματισμένη Κυβέρνηση. Το πρώτο μήνυμα λοιπόν που πρέπει να σταλεί τις ερχόμενες Ευρωεκλογές είναι ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω σε μια εποχή αστάθειας, παρακμής και τοξικότητας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει μπροστά, με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε πως θα κριθεί και το ποια φωνή θα έχει η Ελλάδα στην Ευρώπη. «Θα στείλουμε κόμματα και βουλευτές που πιστεύουν στην Ευρώπη ή εκείνους που κόντεψαν να μας βγάλουν από αυτήν ή που δεν πιστεύουν καν σε αυτήν; Σε αυτούς που ζήτησαν να κοπούν ευρωπαϊκοί πόροι για την Ελλάδα;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Η απάντηση και εδώ είναι προφανής: Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη σημαίνει ισχυρή Νέα Δημοκρατία! Εμείς που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, εμείς που την κρατήσαμε σε αυτήν, εμείς μπορούμε να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα της!».

Κλείνοντας την ομιλία του ο αντιπρόεδρος τόνισε πως οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες ενώνονται με ένα αόρατο νήμα. «Μνήμες, συγκινήσεις, κοινοί αγώνες, χαρές και λύπες, αλλά πάνω απ’ όλα αρχές και αξίες. Ελευθερία. Υγιής Πατριωτισμός. Κοινωνική ευαισθησία και κινητικότητα. Ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Στήριξη της οικογένειας. Ατομικά δικαιώματα. Περιβάλλον. Διαχρονική απέχθεια στο δημαγωγικό λαϊκισμό. Αυτές οι ιδέες ήταν πάντα η δύναμή μας. Με αυτές προχωράμε. Με αυτές τις αξίες ο πυρσός της Νέας Δημοκρατίας περνά από πρόσωπο σε πρόσωπο και από γενιά σε γενιά! Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί σε μια ακόμα μεγάλη μάχη Δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που προσβλέπει σε εμάς!».