Η γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, σχολίασε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Κάνοντας λόγο για «τραγικό γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλες και όλους», η κ. Συρεγγέλα στάθηκε ιδιαίτερα στη φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» που χρησιμοποίησε ο αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης όταν η άτυχη 28χρονη κάλεσε για να ζητήσει περιπολικό.

 «Για τους πολίτες το περιπολικό είναι και ταξί και ασθενοφόρο, αν χρειαστεί», τόνισε και υπογράμμισε πως «δεν είναι λίγες οι φορές που περιπολικά έχουν σώσει τη ζωή συμπολιτών μας».

Διαβάστε  επίσης: Άγιοι Ανάργυροι: Ξέσπασε ο πατέρας της Κυριακής - "Θανατική ποινή σε όποιον το κάνει αυτό στις γυναίκες"

Όπως είπε, το τραγικό αυτό γεγονός «δεν πρέπει να επισκιάζει και να μηδενίζει τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως τα συμβουλευτικά κέντρα, οι ξενώνες φιλοξενίας, οι εκπαιδεύσεις αστυνομικών, η 24ωρη γραμμή 15900 και το Panic button».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσπάθεια, όπως είπε, που είναι σήμερα σε εξέλιξη από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Και επισήμανε πως «η προσπάθεια αυτή πρέπει να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο εκπρόσωπο του κράτους» και πως «όλες οι υπηρεσίες πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους».