«Η κ. Ακρίτα είπε ψέματα», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τη νέα ανάρτησή της σήμερα γύρω από τη συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε προ ημερών σε βάρος της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, φάνηκε να παίρνει πίσω, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση» και πως αφορούσε το πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Σε σχέση λοιπόν με τη νέα ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, είπε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Απορώ αν διαβάζουμε τα ίδια κείμενα. Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη ελέγχεται εξονυχιστικά από το 2004 και το ΠΟΘΕΝ και το ΕΣΧΕΣ, όπως λέει ο κ. Κασσελάκης». «Πού τα έχουν δει τα 40 σπίτια;», είπε επίσης όσον αφορά την κατηγορία σε βάρος του πρωθυπουργικού ζεύγους περί ιδιοκτησίας αυτού του αριθμού των ακινήτων, λέγοντας πως ούτε το 1/10 δεν ισχύει, αναφερόμενος σε μια προπαγανδιστική προσπάθεια από μέρους της αντιπολίτευσης επί της γνωστής βάσης «πες, πες, κάτι θα μείνει».

«Η κ. Ακρίτα είπε ψέματα και αυτή η κριτική στην κυρία Μητσοτάκη ήταν συκοφαντική, αυτή η κριτική έγινε γιατί ήταν σύζυγος πολιτικού αντιπάλου. Ας αφήσουμε τις οικογένειες και τις προσωπικές επιθέσεις στην άκρη», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας πως η σύζυγος του πρωθυπουργού θα προχωρήσει στις δέουσες νομικές ενέργειες.

Η σημερινή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα


Επειδή η διαστρέβλωση έχει βαρέσει κόκκινο.

Το Πόθεν Εσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους δεν έχει ούτε σεξιστικό, ούτε προσωπικό, ούτε «οικογενειακό» πρόσημο. Η κυρία Γκραμπόφσκι δεν κρίθηκε ούτε ως γυναίκα ούτε ως σύντροφος και μητέρα.


Το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους έχει πολιτικό χαρακτήρα: κατατίθεται από κοινού και αφορά όλο τον ελληνικό λαό.

Απαιτούμε να μάθουμε το ΠΟΘΕΝ των 40 ακινήτων. Είναι κληρονομιά; Είναι αγορά; Πού και πώς αποκτήθηκαν τα χρήματα;

Είναι χρέος μας να ερωτούμε.

Είναι χρέος τους να απαντούν.


Η πρώτη ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δεν γεννήθηκε Μαρέβα.

Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου.

Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.

Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρείες.

Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στη Λυρική.

Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του.

Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες.

Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Έσχες, δεν κάνει τίποτα παράνομο, τίποτα ύποπτο.

Έχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σας βεβαιώνω πως πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις.

Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.

Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπό του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητάς του.

Γι’ αυτό, Τάιλερ, ευτυχώς που δεν γεννήθηκες Μαρέβα».