Σχετικά με τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη είπε αρχικά: «Το μεγάλο λάθος ξεκινά από την ίδια μας την κοινωνία. Χθες είχαμε στη Βουλή την κουβέντα για το κατά πόσο θα πρέπει πλέον και στον ποινικό κώδικα η ανθρωποκτονία των γυναικών να μετονομαστεί σε γυναικοκτονία. Αυτό το οποίο είπα και στη Βουλή και το νιώθω πολύ κοντά μου, όπως και όλοι οι Έλληνες νιώθουμε κοντά μας, είχε τύχει γυναίκα υποψήφια στον συνδυασμό μου να σφαγιαστεί, γιατί σφαγιάστηκε από τον άντρα της το 2018 με 60 μαχαιριές, ήθελα να πω ότι όλα αυτά ξεκινάνε από το σπίτι μας, από την παιδεία μας. Δηλαδή, καμία αλλαγή στον ποινικό κώδικα δεν θα αλλάξει αυτή τη νοοτροπία που υπάρχει, ότι είσαι δικός μου, είσαι δικιά μου και κανείς δεν είναι κανενός. Κι αυτό θα περάσει μόνο μέσα από την παιδεία και τα σχολεία. Άρα πρέπει να το πιάσουμε από εκεί κατ' αρχάς και μετά φυσικά να δούμε και σε επίπεδο διαδικασιών στην Ελληνική Αστυνομία τι πρέπει να αλλάξει και πώς θα διασφαλίσουμε ότι πλέον αυτές οι διαδικασίες θα υπάρχουν και θα τηρούνται».

Όπως πρόσθεσε: «Πραγματικά είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, τραγικά. Δεν θα μιλήσω μόνο για τη γυναικοκτονία, αλλά και για τις διαδικασίες οι οποίες λειτούργησαν ή δεν λειτούργησαν. Ούτως ή άλλως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι προχωράνε οι έρευνες και ήδη απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους οι άνθρωποι που φαίνεται κατ' αρχάς να έχουν φταίξει», επισημαίνοντας ότι ο ψηφιακός τρόπος εισόδου στα γήπεδα θα απαλλάξει περίπου 1.000 αστυνομικούς από την παρουσία τους κάθε Κυριακή στα γήπεδα, όπου βρίσκονταν για την ταυτοποίηση των φιλάθλων.

«Άρα, να πώς βοηθάμε έμπρακτα την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και ακόμα παραπάνω με τις δικαστικές επιδόσεις, που και εκεί με ψηφιακό τρόπο επιδόσεων απελευθερώσαμε ήδη εκατοντάδες αστυνομικούς», είπε κλείνοντας ο Δημήτρης Παπαστεργίου.