Τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους σχολίασε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων είπε ότι: «Γίνεται έρευνα σε βάθος, θα χυθεί άπλετο φως», ενώ στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ‘συγκλονισμένος' από την δολοφονία της νεαρής κοπέλας και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν για τη στάση που κράτησε στην συγκεκριμένη υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την άλλη δηλώνει συγκλονισμένος από την ευκολία με την οποία ο μακροβιότερος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κρύβει τις ευθύνες του, έχοντας φέρει την Ελληνική Αστυνομία στα πρόθυρα της διάλυσης και αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος της εγκληματικότητας».

Στην ανακοίνωση του κόμματος προστίθεται ότι δηλώνει συγκλονισμένος «από την ανικανότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υπόσχονταν την ασφάλεια των πολιτών και με την καταστροφική της πολιτική δεν έχει αφήσει πλέον τίποτα όρθιο». Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ , δηλώνει συγκλονισμένος «με την αναλγησία, τον κυνισμό, την αναποτελεσματικότητα και την απόλυτη απαξίωση που επιδεικνύει η Νέα Δημοκρατία και το ‘επιτελικό' της κράτος».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης (4/04) λίγο πριν από τη σύσκεψη με τις Αρχές και τους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε σημειώσει τα εξής σχετικά με τη νέα γυναικοκτονία: «Τέσσερις μέρες μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Απρίλιου που χάθηκε μια νέα κοπέλα, η Κυριακή Γρίβα, συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε και να πενθούμε. Είμαι συντετριμμένος, και προσωπικά, γιατί είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή. Απευθύνω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας που έφυγε. Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα».

«Είμαι βέβαιος πως θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε σε όλες τις Αρχές αλλά και η ίδια διεξάγει έρευνες με όλο το υλικό χωρίς να αποκαλυφθεί τίποτα. Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας και ταυτόχρονα θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβούν έτοιμα γεγονότα» πρόσθεσε ο υπουργός.