Ο λόγος που με οδήγησε στο να είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής είναι ο ίδιος που με έκανε να θέσω υποψηφιότητα ως Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΝΔ. Και δεν είναι άλλος από το να διασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου. Για τα παιδιά όλων μας.

Τον σκοπό αυτό, άλλωστε, υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις, όταν οι συμπολίτες μου με τίμησαν, εκλέγοντάς με ως την πρώτη γυναίκα Βουλευτή της ΝΔ στην περιφέρειά μου. Το ίδιο θα κάνω, με το ίδιο, αν όχι περισσότερο πάθος, και στην Ευρωβουλή, εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία.

Με ενδιαφέρει πραγματικά να παραδώσω στη νέα γενιά μια καλύτερη χώρα και μια καλύτερη Ευρώπη από αυτή στην οποία εγώ μεγάλωσα. Μια Ευρώπη με περισσότερες ευκαιρίες σε κάθε επίπεδο, πιο «ανθρώπινη» καθημερινότητα, πιο σύγχρονη παιδεία. Μια Ευρώπη με συμπερίληψη, οικονομική ευημερία, κοινωνική ισότητα, ενότητα και σεβασμό στο περιβάλλον. Χωρίς διακρίσεις κανενός είδους.

Και, βέβαια, μια Ευρώπη με πολύ καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες για τους νέους μας. Που, παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, σπουδάζοντας και αποκτώντας υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων στην επιστήμη ή την τέχνη που επιλέγουν, δεν έχουν, ιδίως μετά την οικονομική κρίση, την επαγγελματική πορεία που τους αξίζει. Ούτε σε επίπεδο αποδοχών, ούτε - πολύ περισσότερο- σε επίπεδο εμπειριών και λήψεως θέσεων ευθύνης.

Αυτό είναι καιρός να αλλάξει. Εμείς πρέπει να το αλλάξουμε. Πώς; Με το να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες συνθήκες και προϋποθέσεις, που θα διευρύνουν τις επιλογές των νέων και θα τους επιτρέψουν να έχουν μια διεθνή καριέρα, εφάμιλλη των πολιτών όλων των υπόλοιπων κρατών του κόσμου.

Η στρατηγική της ΕΕ για τη νεολαία είναι πολυεπίπεδη και εξαιρετικά χρήσιμη. Είναι αναγκαίο, όμως, να εστιάσει στο να έχουν όλοι οι νέοι τα απαραίτητα, για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, εφόδια. Καθώς, βέβαια, και ισότιμη πρόσβαση σε μια επαγγελματική διαδρομή, χωρίς «σύνορα» και περιορισμούς.

Ας διεκδικήσουμε αυτή την ευκαιρία για τα παιδιά μας. Τους νέους Έλληνες, που βρίσκονται στην Χώρα μας ή μακριά από αυτή, προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ας τους δώσουμε δυνατή «φωνή» και «βήμα».

Το «εισιτήριο» για να τους παράσχουμε αυτή την «ώθηση» δεν είναι άλλο από την ενεργή συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές. Η Ευρώπη αποτελεί την «γειτονιά» μας. Και οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν άμεσες επιπτώσεις σε όλους εμάς.

Στις 9 Ιουνίου, όλοι μαζί θα φέρουμε την Ελλάδα στην «καρδιά» της Ευρώπης. Θέτοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των νέων μας στο επίκεντρο.

* Η Νόνη Δούνια είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ - Το παρών άρθρο δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της Απογευματινής