Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Με αφορμή την τελευταία γυναικοκτονία και το αίτημα για αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία», είπε πως «προφανώς εδώ υπάρχουν κενά και κακοί χειρισμοί από την Ελληνική Αστυνομία αλλά στον όρο γυναικοκτονία και στη νομική του αναγνώριση δεν είναι κάτι θεωρητικό και δεν έχει να κάνει μόνο με την αυστηροποίηση της ποινής αυτού του εγκλήματος, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι μια τέτοια αναγνώριση θα μπορούσε να είναι η αφετηρία προκειμένου να υπάρξει ένα πλέγμα δράσεων και προβλέψεων για την πρόληψη της έμφυλης βίας, της ενδοοικογενειακής βίας και εντέλει να αποφεύγονται οι γυναικοκτονίες».

Για το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη υποστήριξε ότι «εμείς κάναμε αυτό το οποίο ζήτησε ο κ. Καραμανλής και ο κ. Μητσοτάκης γιατί προκειμένου να αποφύγουν την προσέλευση του κ. Καραμανλή στον φυσικό δικαστή ζήτησαν ένα κατηγορητήριο. Αν διαβάσετε προσεκτικά το κατηγορητήριο, στην πραγματικότητα οι πιθανές κατηγορίες κουμπώνουν με πραγματικά γεγονότα. Γεγονότα τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής ή αποσιωπήθηκαν με τη μη κλήση συγκεκριμένων μαρτύρων».

Ερωτηθείς αν θα καταθέσουν το κατηγορητήριο, υπογράμμισε πως «εμείς λέμε ότι θα το καταθέσουμε εάν η ΝΔ συμφωνήσει εξαρχής ότι θα το δεχτεί γιατί το αν το καταθέσουμε εμείς και η ΝΔ το απορρίψει δίνοντας έτσι αμνηστία στα πολιτικά πρόσωπα δεν θα μπορεί κανένας να επανέλθει. Άρα εδώ τίθεται ένα ζήτημα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να ανοίξει τη διαδικασία επί τη βάσει του κατηγορητηρίου ή με άλλον τρόπο προκειμένου να μπορέσει και η κοινωνία αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων να πεισθούν ότι πραγματικά η κυβέρνηση θέλει τη διερεύνηση της υπόθεσης και όχι τη συγκάλυψή της».

Με αφορμή την έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την υπόθεση των emails ανέφερε ότι «εάν αποδειχθεί από την έρευνα που γίνεται και στη Δικαιοσύνη και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ότι η ιστορία με τα emails αφορά μόνο την κ. Ασημακοπούλου και τίποτε άλλο θα πάρετε πίσω αυτά που έχετε πει για τους διεθνείς παρατηρητές; Δεν είπε η κυρία Ασημακοπούλου ότι ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ, δηλαδή άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τις εκλογές και τους απόδημους, ήταν αυτός που της τα έδωσε;».

«Τα έστελνε κι αλλού, λέτε», ήταν το ερώτημα που του τέθηκε στη συνέχεια. «Προφανώς τα έχει και η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, οπότε εδώ τίθεται ένα ζήτημα για τη διαδικασία και κυρίως για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης πριν από τις εκλογές», απάντησε ο κ. Καραμέρος.

«Σας ρωτάω γιατί ο αρχηγός σας είπε ότι αν με διαβεβαιώσει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχουμε καμία άλλη διαρροή σε εσωτερικούς εκλογείς, τότε να το ξαναδούμε το θέμα», αποκρίθηκε ο δημοσιογράφος.

Δεν νομίζω ότι έχει πια την αξιοπιστία ο κ. Μητσοτάκης και τη νομιμοποίηση για τέτοιου είδους ζητήματα κράτους δικαίου και δημοκρατίας να διαβεβαιώσει κανέναν. Δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κανέναν για το ζήτημα των υποκλοπών που οργανώθηκε από το γραφείο του, δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κανέναν ότι δεν ήταν αυτός και οι συνεργάτες του που έστειλαν το παραποιημένο ηχητικό στο Πρώτο Θέμα λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Καραμέρος στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα          03-04-24

«Από πού ξέρετε ότι εστάλη αυτό το παραποιημένο ηχητικό από την κυβέρνηση;», ήταν το επόμενο ερώτημα που του τέθηκε, με τον κ. Καραμέρο να αναφέρει ότι «επειδή σέβομαι τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τις πηγές προφανώς δεν είναι δουλειά του Πρώτου Θέματος να μας πει πού βρήκε το ηχητικό, είναι δουλειά όμως του Μαξίμου να μας πει ποιος το έστειλε στο Πρώτο Θέμα».

«Εσείς είπατε ότι το έστειλε η κυβέρνηση», απάντησε ο δημοσιογράφος, με τον κ. Καραμέρο να ρωτάει «ποιος το έστειλε; Εσείς πιστεύετε ότι το έστειλε κάποιος υπάλληλος του ΟΣΕ στο Πρώτο Θέμα;».

«Είναι δουλειά του Μαξίμου ή είναι της Δικαιοσύνης που παρενέβη προς αυτή την κατεύθυνση;», ήταν το επόμενο ερώτημα. «Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να κάνει την έρευνα που πρέπει χωρίς να συναντά εμπόδια από την κυβέρνηση, η οποία κρύβεται συστηματικά πίσω από την πλειοψηφία, βλέπε εξεταστική επιτροπή, από την άλλη όμως υπάρχουν και γεγονότα συγκεκριμένα που καθιστούν πολιτικά υπόλογη την κυβέρνηση γιατί δεν μπορεί να αμφισβητείται ποιος έστειλε το ηχητικό στα Μέσα Ενημέρωσης, το παραποιημένο, όταν αποπέμπονται δύο υπουργοί γι' αυτή την υπόθεση», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.