Το πανελλήνιο έχει σοκάρει η νέα υπόθεση γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, με το ζήτημα να απασχολεί και τη Βουλή και κυρίως το κατά πόσον έγιναν οι δέουσες ενέργειες από το οικείο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να μην κοπεί τόσο βάναυσα το νήμα της ζωής της 28χρονης Κυριακής.

Ειδιδκότερα, επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η υπεύθυνη του τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, ζητώντας να μάθει αν στην περίπτωση της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα διαχείρισης υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας και αν το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων ήταν επαρκώς στελεχωμένο και εξοπλισμένο το βράδυ της τραγικής δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής.

«Το συγκεκριμένο συμβάν, έρχεται να προστεθεί σε περιστατικά γυναικοκτονιών που παρόλο τα θύματα απευθύνθηκαν στις αρχές, δεν έλαβαν τη δέουσα προστασία», αναφέρει η κ. Γιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι «τα πρωτόκολλα χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία επικαλείται η ΕΛΑΣ είτε δεν υπάρχουν,είτε δεν εφαρμόζονται σωστά από σωστά εκπαιδευμένα στελέχη».

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας. «Η Βουλή δεν μπορεί να παραμένει απαθής σε ένα διαρκές έγκλημα, τόνισε, επισημαίνοντας ότι «είναι μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση να δείξει κοινωνικά αντανακλαστικά και να αφουγκραστεί την κοινωνική απαίτηση, γιατί αν δεν το κάνει δίνει μήνυμα ασυλίας στην πατριαρχία».