«Ορθότατα ο Σ. Φάμελλος δεν πέφτει στην παγίδα που προσπαθεί να στήσει ο κ. Μητσοτάκης και να αλλάξει την ατζέντα και να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από το ζήτημα των Τεμπών, από το ζήτημα της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Γιάννης Σαρακιώτης στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, κληθείς να σχολιάσει την απόσταση του κ. Φάμελλου από την υπόθεση της ανάρτησης της κας Ακρίτα.

Διαβάστε ακόμα: Διαδικτυακός καυγάς Πολάκη και Καρανίκα, με φόντο την ανάρτηση της Ακρίτα για τη Μαρέβα Μητσοτάκη

«Η κα Ακρίτα έκανε ένα post, δεν είναι ένα post στο Facebook το μείζον ζήτημα συζήτησης σε μια ολόκληρη χώρα» συμπλήρωσε ακόμη.

Παράλληλα, ερωτηθείς αν προσυπογράφει όσα αναφέρει στο post της η κα Ακρίτα, απάντησε: «Η κα Ακρίτα έκανε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση, είναι δικαίωμά της από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται για αυτά που γραφεί. Τα post τα δικά μου είναι και αυτά στη δημοσιότητα, προσυπογράφω τα δικά μου post».

Ο Γιάννης Σαρακιώτης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 02-04-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Σαρακιώτη στα Παραπολτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση ένας υπουργός από ενδεχόμενο δόλο να θέλει να σκοτώσει ανθρώπους

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Είναι μια εκ των κατηγοριών την οποία στοιχειοθετούμε.

ΔΗΜ: Πιστεύετε ότι υπάρχει ένας υπουργός που με δόλο ή με ενδεχόμενο δόλο θέλει να σκοτώσει να σκοτώσει ανθρώπους

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Το στοιχειοθετούμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της ελληνικής δικαιοσύνης. Το αδίκημα που τελείται με ενδεχόμενο δόλο έχει συγκεκριμένες διατάξεις στον ποινικό κώδικα. Ο κ. Καραμανλής ενώ γνώριζε και για αυτό το λόγο υπήρχε και η προκήρυξη η οποία όριζε ότι ανώτατο όριο ηλικίας και η τοποθέτηση ενός προσώπου στη θέση του σταθμάρχη ήταν το 48ο έτος και συγκεκριμένα προσόντα παρόλα αυτά ο μοιραίος σταθμάρχης ήταν ηλικίας 58 ετών άρα ο κ. Καραμανλής ήταν ο μόνος ο οποίος εξέδωσε υπουργική απόφαση και με αυτή την υπουργική απόφαση παρακάμφθηκε ο νόμος. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος επιτροπής Γεραπετρίτη αυτή η αίτηση του σταθμάρχη ήταν για τα σκουπίδια και ο κ.Καραμανλής αποδεχόμενος ότι ένα πρόσωπο το οποίο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για μια τόσο καίρια θέση επειδή ήταν ρουσφέτι υπουργού ή βουλευτή της ΝΔ τον τοποθέτησε σε αυτή την κρίσιμή θέση και ουσιαστικά ανέλαβε το ρίσκο της τοποθέτησης.

ΔΗΜ.: Υπάρχει δόλος σε αυτή την τοποθέτηση του σταθμάρχη δηλαδή το έκανε αυτό για να σκοτώσουν άνθρωποι;

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Εμείς θεωρούμε ότι το κατηγορητήριο το οποίο έχουμε καταθέσει στοιχειοθετείται πλήρως από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη θα κρίνει. Να συνεχίσουμε με τις ευθύνες του κ.Καραμανλή η τηλεδιοικήση. Ο κ. Καραμανλης γνώριζε ότι από τον Ιούλιο του 2019, μόλις είχε αναλάβει, κάηκε η τηλεδιοίκηση στην Λάρισα και δεν έκανε τίποτα παρά τις διαρκείς επιστολές, τα εξώδικα των μηχανοδηγών οι οποίοι μιλούσαν για σοβαρό κίνδυνο ενδεχόμενο ατυχήματος και τα έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων τους.

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Στην παγίδα της ΝΔ να καταθέσουμε μια πρόταση προανακριτικής επιτροπής χωρίς τη δέσμευση ότι θα οδηγηθεί στο φυσικό δικαστήριο ο κ. Καραμανλής και να βρεθούμε προς της εμπειρίας 158 βουλευτές να υπερψηφίσουν την αμνήστευση του κ.Καραμανλή, γιατί το βιώσαμε στην εξεταστική εν είναι κάτι πρωτόγνωρο, τρεις μήνες βιώσαμε την απόλυτη επιχείρηση συγκάλυψης σε αυτή τη διαδικασία δεν θα μπούμε.

Ερωτηθείς αν το κείμενο που καταθέσανε θα το μετατρέψουν σε προανακριτική επιτροπή μόνο αν η ΝΔ δεσμευτεί ότι θα το ψηφίσει

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Βεβαίως. Δεν θέλουν να χυθεί άπλετο φως, δεν θέλουν να οδηγηθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη; Ας έρθουν να το προσυπογράψουν.

Κληθείς να σχολιάσει την απόσταση του κ. Φάμελλου από την υπόθεση της ανάρτησης της κας Ακρίτα

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Ορθότατα ο Σ. Φάμελλος δεν πέφτει στην παγίδα που προσπαθεί να στήσει ο κ. Μητσοτάκης και να αλλάξει την ατζέντα και να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από το ζήτημα των Τεμπών, από το ζήτημα της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας. Η κα Ακρίτα έκανε ένα post, δεν είναι ένα post στο Facebook το μείζον ζήτημα συζήτησης σε μια ολόκληρη χώρα.

Ερωτηθείς αν προσυπογράφει όσα αναφέρει στο post της η κα Ακρίτα

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Η κα Ακρίτα έκανε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση, είναι δικαίωμά της από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται για αυτά που γραφεί. Τα post τα δικά μου είναι και αυτά στη δημοσιότητα, προσυπογράφω τα δικά μου post.