Στην κυκλοφοριακή επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στο τμήμα της Εθνικής Οδού στην Ελευσίνα, στο ύψος της «Χαλυβουργικής», λόγω των έργων για την ενεργειακή διασύνδεση της Αττικής με την Κρήτη, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

*Διαβάστε εδώ: Νίκος Χαρδαλιάς: ''Υποχρέωσή μας κανείς να μη μένει μόνος'' - Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο νησί της Αίγινας

Το έργο, όπως επισημαίνει, αν και δεν ανήκει στον τομέα ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής, προκαλεί καθημερινά δεκάδες εύλογα παράπονα από τους οδηγούς, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που σημειώνονται.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ζητά, μάλιστα, την παύση των εργασιών και την παράδοση του οδοστρώματος στους οδηγούς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και στα δύο ρεύματα της Εθνικής.

«Είναι μία επιβεβλημένη κίνηση. [...] Για να γιορτάσουμε το Πάσχα με άνεση και ασφάλεια στους δρόμους μας», γράφει ο κ. Χαρδαλιάς.

«Τα μεγάλα έργα συνοδεύονται από προσωρινή ταλαιπωρία. Όλα όμως πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο ενός μέτρου», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι φορέας υλοποίησης του έργου για την ενεργειακή διασύνδεση της Αττικής με την Κρήτη είναι η «Αριάδνη Interconnection» (θυγατρική του ΑΔΜΗΕ), η σχετική άδεια δόθηκε, ως είθισται, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ την ευθύνη της κυκλοφορίας των οχημάτων έχει, όπως είναι φυσικό, η αρμόδια Διεύθυνση της Τροχαίας.


Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά

Σ𝝚𝝗𝝤𝝡𝝖𝝨𝝩𝝚 𝝩𝝜𝝢 𝝩𝝖𝝠𝝖𝝞𝝥𝝮𝝦𝝞𝝖 𝝩𝝮𝝢 𝝤𝝙𝝜𝝘𝝮𝝢 𝝨𝝩𝝜𝝢 𝝚.𝝤. 𝝖𝝝𝝜𝝢𝝮𝝢 - 𝝟𝝤𝝦𝝞𝝢𝝝𝝤𝝪

𝝛𝝜𝝩𝝖𝝡𝝚 𝝖𝝡𝝚𝝨𝝜 𝝖𝝢𝝖𝝨𝝩𝝤𝝠𝝜 𝝚𝝦𝝘𝝖𝝨𝝞𝝮𝝢 & 𝝢𝝖 𝝙𝝤𝝝𝝚𝝞 𝝨𝝩𝝜𝝢 𝝟𝝪𝝟𝝠𝝤𝝫𝝤𝝦𝝞𝝖 𝝤 𝝙𝝦𝝤𝝡𝝤𝝨 𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝤 𝝥𝝖𝝨𝝬𝝖

Τα μεγάλα έργα συνοδεύονται από προσωρινή ταλαιπωρία. Όλα όμως πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο ενός μέτρου.

Η κυκλοφοριακή επιβάρυνση των τελευταίων εβδομάδων στο τμήμα της Εθνικής στην Ελευσίνα, στο ύψος της «Χαλυβουργικής», λόγω των έργων για την ενεργειακή διασύνδεση της Αττικής με την Κρήτη έχει κορυφωθεί.

Στην #Περιφέρεια_Αττικής δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες εύλογα παράπονα από τους οδηγούς, παρόλο που το συγκεκριμένο έργο δεν ανήκει στον τομέα ευθύνης μας.

Είναι η ώρα να σεβαστούμε όλοι, με ευθύνη, την ταλαιπωρία του κόσμου. Ειδικά για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, η παράδοση όλου του οδοστρώματος στους οδηγούς, είναι μια επιβεβλημένη κίνηση.

Ζητάμε την αναστολή των εργασιών και στα δύο ρεύματα της Εθνικής για όλες τις Άγιες ημέρες.

Για να γιορτάσουμε το Πάσχα με άνεση και ασφάλεια στους δρόμους μας.