Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, και μεταξύ άλλων, σχολίασε το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Κώστα Καραμανλή για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα, και μάλιστα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κινείται και συμπεριφέρεται τόσο αντιθεσμικά. Οι διατάξεις του συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών ορίζουν πλήρως τη διαδικασία. Δεν είναι δυνατόν η μια γενική γραμματέας μιας ΚΟ να επισκέπτεται τον γενικό γραμματέα της άλλης, να του δίνει κατηγορητήριο και να του λέει «πες μου αν θα το υπερψηφίσεις ή όχι», καταστρατηγώντας ουσιαστικά μια κοινοβουλευτική υψίστης σημασία διαδικασία. Τι πρέπει να γίνει το ορίζει το άρθρο 86 του συντάγματος και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Εκεί τα πράματα είναι σαφή, καταστρώνεται μια πρόταση προς τη Βουλή και υπογράφεται τουλάχιστον από 30 βουλευτές, γίνεται συζήτηση και η Βουλή αποφασίζει εάν θα συγκροτήσει ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, προκειμένου να εξετάσει όσα αναφέρονται στην πρόταση και αν κρίνει ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις να ζητήσει από την ολομέλεια να κινήσει τη διαδικασία με βάση το άρθρο 86 του συντάγματος», είπε αρχικά.

«Η ΝΔ δεν μπορεί εκ των προτέρων να προκαταλάβει την απόφαση της Βουλής. Είναι δυνατόν ένα κόμμα, ακόμα και το κόμμα που έχει την πλειοψηφία της Βουλής να προκαταλάβει μια απόφαση και να περιγράψει, γιατί αυτό συζητιέται από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταστρατηγήσουμε, να περιγράψουμε μια πολύ σοβαρή διαδικασία και να απαντήσουν αν πρόκειται να κάνουμε δεκτή ή όχι την πρόταση την οποία έχει καταθέσει. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;», επισήμανε.

«Εμείς δεν μπορούμε να πούμε ναι σε μια διαδικασία που δεν υπάρχει. Σήμερα δεν υπάρχει διαδικασία σε βάρος του κ. Καραμανλή. Απορρίπτουμε τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι αντισυνταγματική και αντιθεσμική», σημείωσε.


Μπούγας για Ακρίτα: Απορώ πώς μπόρεσε σε μια ανάρτηση να περιέχεται τόση κακία και τέτοια χυδαιότητα

Αναφορικά με την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τη Μαρέβα Μητσοτάκη, είπε: «Απορώ πώς μπόρεσε σε μια ανάρτηση να περιέχεται τόση κακία και τέτοια χυδαιότητα, διότι υπήρχε μια απρόκλητη επίθεση σε βάρος της κ. Μητσοτάκη με ένα σωρό χαρακτηρισμούς, χωρίς να στηρίζονται σε πραγματικά περιστατικά, που αποκλειστικός στόχος είναι να επιτεθεί σε βάρος της και να τη συκοφαντήσει».

«Είναι δυνατόν να ασκείται με τόση τοξικότητα και χυδαιότητα η αντιπολιτευτική κριτική σε βάρος της κυβέρνησης; Υπάρχει τόσο μεγάλη ένδεια στην αντιπολίτευση να ασκήσουν με πολιτικούς όρους την πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ που καταφεύγουν στο να πλήττουν τις συζύγους, τις οικογένειες των πολιτικών τους αντιπάλων; Τι χρειάζεται όλο αυτό!», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Μπούγας στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 02-04-24