Σε ρυθμό προεκλογικών περιοδειών συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετά το Μοσχάτο το περασμένο Σάββατο θα επισκεφθεί σήμερα την ορεινή Αχαΐα, έναν νομό με σημαντικό πολιτικό συμβολισμό για τον ίδιο, καθώς στις τελευταίες εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία επικράτησε για πρώτη φορά μετά το 1977.

Η «έξοδος» από το Μέγαρο Μαξίμου του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου δεν έφερε νέες εισόδους, αλλά αποφασίστηκε το κενό να καλυφθεί εκ των ενόντων, με ανακατανομή ρόλων και ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στους Μάκη Βορίδη, Άκη Σκέρτσο, Θανάση Κοντογεώργη, Στέλιο Κουτνατζή, Θανάση Νέζη και Ελένη Σχινά. Με το συνέδριο της ΝΔ να απέχει μόλις λίγες ημέρες και τις ευρωεκλογές μόνο δύο μήνες, τα «πειράματα» με νέα πρόσωπα ήταν ίσως παρακινδυνευμένα, γι' αυτό και οι όποιες αποφάσεις για αλλαγές στην καρδιά του λεγόμενου επιτελικού κράτους, αλλά και στην κυβέρνηση, μετατίθενται για μετά την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

To πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Δημαρχείο Καλαβρύτων, ενώ στις 12:15 θα έχει συνάντηση με πολίτες στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων και αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Τόπο Θυσίας, στον λόφο του Καπή. Τέλος, στις 14:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, όπου θα μιλήσει για τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και τις διεκδικήσεις που έχει για τον πρωτογενή τομέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφορά αναμένεται να κάνει και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των ορεινών δήμων, μεταξύ άλλων με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών με δραστηριότητες που θα εξασφαλίζουν ροή τουριστών δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: ''Στόχος να συγκλίνουμε με τους μισθούς της Ευρώπης, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης''

Είναι σαφές ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν στο εξής να «επενδύσουν» στη λεγόμενη θετική ατζέντα και να ξεπεράσουν σύντομα την «προσωρινή φθορά» που έχει παραδεχθεί ο πρωθυπουργός ότι διαφαίνεται στις περισσότερες μετρήσεις. Η θετική ατζέντα διαμορφώνεται από πρωτοβουλίες όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, που είναι από χθες σε ισχύ, ή η διεύρυνση της χρήσης της ψηφιακής κάρτας εργασίας, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων - και από ειδήσεις όπως η έρευνα της Eurostat, που δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στον δείκτη ποσοστιαίας αύξησης εξαγωγών σε παγκόσμιο μερίδιο αγοράς για την τελευταία πενταετία. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d08ye1jp2lch)

«Από σήμερα αυξάνεται και ο κατώτατος μισθός και πηγαίνει στα 830 ευρώ. Αν αναλογιστείτε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κάτι παραπάνω από 26%. Έχει αυξηθεί αθροιστικά πια, και με αυτή την αύξηση, περισσότερο από τον πληθωρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της εταιρείας «Ήλιος Μπαχαρικά» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Στάθηκε δε ιδιαίτερα στη χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας από το προσωπικό της επιχείρησης και τόνισε τη σημασία του μέτρου για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Πιστεύουμε πολύ στην ψηφιακή κάρτα εργασίας και χαιρόμαστε που επιχειρήσεις οι οποίες καλύπτουν όλους τους κλάδους της οικονομίας, όπως εδώ μία ιστορική επιχείρηση μεταποίησης τροφίμων, έχουν εντάξει και την ψηφιακή κάρτα εργασίας στο καθημερινό πρόγραμμα των εργαζομένων. Για εμάς είναι η τελική και απόλυτη εγγύηση ότι καταγράφεται πλήρως ο χρόνος εργασίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.