Ψηλά διατηρούν στο ΠΑΣΟΚ την υπόθεση της «μονταζιέρας» στους διαλόγους από τα Τέμπη, εν αναμονή των νέων δημοσκοπήσεων και των ευρημάτων σχετικά με πώς επέδρασε στην εικόνα του κόμματος η πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση το Κίνημα βγήκε μπροστά, ανακτώντας έτσι την πρωτοβουλία κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα, αναγκάζοντας εντέλει τον ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας να ακολουθήσουν. Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Ανδρουλάκης μεταβαίνει σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να κάνει αναφορά και να ζητήσει τη διερεύνηση των στοιχείων για τις συνομιλίες, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο στη Δικαιοσύνη να προσφύγει και η Κουμουνδούρου.

Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στα τρία ερωτήματα, τα οποία οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας. Και όπως ανέφερε, θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο «γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη».

Διερωτήθηκε επίσης, για ακόμα μία φορά, «ποιος, την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν από τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης;». Τα βήματα του κ. Ανδρουλάκη σκέφτονται να ακολουθήσουν και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο», δήλωσε ο Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84.