Στους τομείς της βιοτεχνολογίας, παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, ψηφιακής υγείας, κλινικών δοκιμών και βιοφαρμακευτικών υπηρεσιών αναφέρθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σημειώνοντας ότι αποτελούν τους πέντε τομείς της Υγείας που παρουσιάζουν δυνατότητες ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας, μίλησε στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας με θέμα  "Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία από την Π.Ε.Φ." που έλαβε χώρα στην Τρίπολη, στις 30 Μαρτίου 2024

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην καινοτόμα βιοφαρμακευτική βιομηχανία και έχουν τεθεί τα θεμέλια που θα καταστήσουν τη χώρα ανταγωνιστική διεθνώς στον τομέα αυτόν, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε οι επενδύσεις στην υγεία να συμβάλουν στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης εξήρε το έργο των ελληνικών παραγωγικών φαρμακευτικών εταιρειών οι οποίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας όχι μόνο προμήθευσαν την εγχώρια αγορά με τα απαραίτητα φάρμακα αλλά κάλυψαν και τις ανάγκες μεγάλων αγορών του εξωτερικού.

Επισήμανε δε ότι, οι επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Τρίπολη καθιστούν την περιοχή κόμβο παραγωγής φαρμάκων, με επόμενο στόχο την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος παροχής βιοφαρμακευτικών υπηρεσιών.