Καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στον απόηχο της καταψήφισης της πρότασης δυσπιστίας σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (30/03) η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι με 141 ψήφους υπέρ και 159 ψήφους κατά απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν την Τρίτη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» ανέφερε αρχικά: «Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα που όμως νομίζω διαφώτισε τους πολίτες τι συμβαίνει στην Βουλή και πόσο ”γαντζωμένοι” είναι κάποιοι άνθρωποι στην εξουσία, περιφρονώντας την ζωή των συνανθρώπων μας. Το τι θα γινόταν σε επίπεδο ψηφοφορίας το γνωρίζαμε, βέβαια δεν ξέραμε το ”άνοιγμα” της ΝΔ προς τους ”Σπαρτιάτες” κι ότι αρχίζει σιγά σιγά και εγκολπώνει ανεξαρτητοποιημένους βουλευτές. Το ασφαλές περιβάλλον του κυβερνώντος κόμματος που καταχειροκρότησε τον κ. Καραμανλή δεν είναι το κριτήριο. Το κριτήριο για εμάς ήταν ότι έπρεπε να απολογηθούν στην κοινωνία και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής, να ακούσει η κοινωνία τι έχουν να πουν για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν».

«Ο κ. Καραμανλής επιδεικτικά κρύβεται πίσω από την ασυλία του»
Αναφορικά με την βουλευτική ασυλία που έχει ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής εξήγησε: «Ο κ. Καραμανλής έχει βουλευτική ασυλία, δεν μπορεί να γίνει τίποτα εναντίον του αν δεν ψηφίσει η Βουλή, δηλαδή οι βουλευτές της ΝΔ που έχουν την πλειοψηφία, την άρση της ασυλίας του. Εν προκειμένω μιλάμε για ένα άτομο που κρύβεται επιδεικτικά πίσω από την ασυλία του και το κόμμα του». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στο χειροκρότημα που δέχθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών στη Βουλή κατά την τοποθέτηση του από τους βουλευτές της ΝΔ λέγοντας: «Εάν ήσασταν μέσα (στη Βουλή) να νιώσετε την επιβράβευση και την επιδεικτική προστασία στο πρόσωπο αυτό και για ποιο πράγμα χειροκροτήθηκε ο κ. Καραμανλής; Ζήτησε συγνώμη ή ανέλαβε κάποια ευθύνη;», ενώ τόνισε: «Το ξεκίνημα της έρευνας για να φθάσει η υπόθεση στην Δικαιοσύνη εμποδίζεται από τους βουλευτές της ΝΔ», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο πρωθυπουργός ήρθε πάλι να απευθύνει ντροπές σε άλλους, αντί να απολογηθεί»
Στην συνέχεια η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» αναφερόμενη στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, είπε «ήταν μια κακοπροετοιμασμένη απολογία». Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήρθε πάλι να απευθύνει ντροπές σε άλλους, αντί να σταθεί ταπεινά και να απολογηθεί, γιατί από ένα πάκο εγγράφων – που κατέθεσα στην Βουλή – προκύπτει ότι γνώριζαν».

«Ακόμα δεν μας έχουν πει ποιανού ρουσφέτι της ΝΔ ήταν ο σταθμάρχης»
Για τον σταθμάρχη και για την κατάσταση του σιδηρόδρομου η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Ο σταθμάρχης ήταν ένα πρόσωπο χωρίς προσόντα και χωρίς καμία προϋπόθεση να έχει στα χέρια του ανθρώπινες ζωές. Κι ακόμα δεν μας έχουν πει ποιανού ρουσφέτι της ΝΔ ήταν ( ο διορισμός του σταθμάρχη). Την κρίσιμη στιγμή ο σταθμάρχης αφέθηκε μόνος του να διαχειρίζεται ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει τεράστια ευθύνη αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, όμως πριν το έγκλημα τα συμβάντα και τα ατυχήματα ήταν άπειρα την ίδια μέρα».

Καταληκτικά δήλωσε: «Ο κόσμος καταλαβαίνει. Αυτή την στιγμή γίνεται μια τεράστια επιχείρηση -και θα το πω έτσι όπως είναι – να σπιλωθεί όποιος ζητάει την αλήθεια. Σπιλώνουν την Μαρία Καρυστιανού λέγοντας ότι θα κατέβει υποψήφια, ενώ είναι μια μάνα που έχει πάρει στην πλάτη της τον αγώνα για δικαιοσύνη για το παιδί της, καθώς λογοδοτεί στην μνήμη του παιδιού της».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d06yr0x45ysh)