Την Δευτέρα 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην Κρήτη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, με αφορμή τις συνεχείς και αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές στα νότια του νησιού και ειδικότερα στη Γαύδο από τις αρχές του έτους.

Η επίσκεψη το υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου, εκτός απρόοπτου, θα έχει διήμερη διάρκεια και με εκκίνηση από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Ο υπουργός δεν θα επισκεφτεί το νησί μας την Παρασκευή το πρωί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, καθώς θα συμμετέχει στο αυριανό υπουργικό Συμβούλιο.


Στην Κρήτη ο Δημήτρης Καιρίδης - Το πρόγραμμα του υπουργού

Πρώτος σταθμός του κ. Καιρίδη το νησί της Γαύδου όπου θα συναντήσει την δήμαρχο προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος του προβλήματος και το μοναδικό χώρο που μέχρι σήμερα έχει κατά ανάγκη φιλοξενήσει κατά διαστήματα κάποιους από τους δεκάδες μετανάστες που καταφθάνουν στο νησί. Αμέσως μετά θα μεταβεί στα Χανιά όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με φορείς της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Καιρίδης θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο Ηράκλειο, ενώ ενδέχεται να ακολουθήσει σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων με επίκεντρο το μεταναστευτικό αλλά και άλλα ζητήματα όπως οι εργάτες γης από τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr τον κ. Καιρίδη θα συνοδεύει και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.