«Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Απάντηση σε όλες τις κατηγορίες σας δίνει η αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Συρεγγέλα.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε «Εκμεταλλεύεστε μια εθνική τραγωδία που μας έχει συγκλονίσει όλους. Πετάτε λάσπη, εργαλειοποιείτε τον ανθρώπινο πόνο, μιλάτε για συγκάλυψη. Πού είναι η συγκάλυψη;». Και διερωτήθηκε: «Γιατί λέτε ψέματα στους συγγενείς των θυμάτων;». «Πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα και εργαλειοποιείτε τον ανθρώπινο πόνο κάνοντας λόγο για συγκάλυψη για να είστε αρεστοί», τόνισε και ζήτησε εξηγήσεις.

Συρεγγέλα: Για ποια συγκάλυψη μιλάτε; Ο Γενικός Κανονισμός Κίνησης παραβιάστηκε 7 φορές σε 5 λεπτά

«Θα μας εξηγήσετε επιτέλους για ποια συγκάλυψη μιλάτε αφού δεν έχετε διατυπώσει καμία στοιχειοθετημένη κατηγορία ώστε να σας απαντήσει η κυβέρνηση; Παραβλέψατε τις μαρτυρίες που στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσαν πως ο Γενικός Κανονισμός Κίνησης παραβιάστηκε 7 φορές μέσα σε 5 λεπτά.

Και στήσατε ένα αφήγημα για την ολοκλήρωση της Σύμβασης 717 η οποία δεν θέλετε να γνωρίζει ο κόσμος ότι και να είχε ολοκληρωθεί δεν ήταν σίγουρο ότι θα απέτρεπε το τραγικό δυστύχημα».

Αναφερόμενη στο θέμα του «μπαζώματος» όπως το χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση είπε: «Μας κατηγορήσατε για «μπάζωμα» και παραποίηση στοιχείων την ώρα που όλα έγιναν από τις επιχειρησιακές αρχές όπως ορίζει το πρωτοκολλο τους».

«Το υλικό έχει δοθεί ακέραιο στις ανακριτικές αρχές από τις 2/3/2023»


Συνέχισε δε σε οξείς τόνους: «Και τέλος, χρησιμοποιώντας μπαγιάτικα δημοσιεύματα νομίζατε ότι βγάλατε είδηση περί δήθεν μοντάζ και επεξεργασμένων αρχείων την ώρα που η ίδια η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ έχει απαντήσει πως όλο το υλικό έχει δοθεί ακέραιο στις ανακριτικές αρχές από τις 2/3/2023.

Εδώ λοιπόν έχουμε μπροστά μας δύο τινά:

Ή μέσα στην ταραχή σας πάτε να φρενάρετε τον εκλογικό σας κατήφορο πάνω στην υπονόμευση της επιτυχίας της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ή έχουμε να κάνουμε με μία ενορχηστρωμένη επίθεση στην κυβέρνηση τους λόγους της οποίας γνωρίζετε πολύ καλά και θα τους αποδείξει η ιστορία».