Στα όσα ακούγονται όλο αυτό το διάστημα γύρω από το όνομά του και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη απάντησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η αντιπολίτευση.
Ο κ. Τριαντόπουλος διέψευσε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για το «μπάζωμα» του χώρου.


Χρήστος Τριαντόπουλος για Τέμπη: «Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα»

«Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου δεν είναι βάσιμοι. Όσοι το ισχυρίζονται δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μία πρόταση με όσα αναφέρουν. Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα», τόνισε.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα «όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνουν τα προβλεπόμενα και να εντοπιστούν τα θύματα. Ήταν εκεί οι υπηρεσιακοί για να ανταποκριθούν».

Ο κ. Τριαντόπουλος πρόσθεσε ότι βρέθηκε στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα για τον συντονισμό και τη στήριξη των οικογενειών. «Βρέθηκα εκεί ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα, η φιλοξενία των συγγενών, διασταυρώσεις και αναγνωρίσεις των θυμάτων. Τη στήριξη συγγενών θυμάτων και συγγενών», είπε ο κ. Τριαντόπουλος.

Μάλιστα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο οποίος, όπως είπε, δεν αναφέρει πουθενά το όνομά του.