Κανονικά η σημερινή συνεδρίαση θα άνοιγε στην Ολομέλεια με την συζήτηση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των πολυεθνικών ομίλων, τελικά ξεκίνησε τις εργασίες της η Βουλή εν αναμονή της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας που έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς ζήτησε τον λόγο για να προανήγγειλει την συν-κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, αμφισβητωντας τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Η απάντηση και η πρώτη σύγκρουση εν όψει πρότασης δυσπιστίας ήρθε από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

«Σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφει την πρόταση δυσπιστίας και ελπίζω να πάρουμε την ευκαιρία και να κάνουμε μια δημιουργική συζήτηση» ανέφερε ο κ. Παππάς για να προσθέσει στην συνέχεια ότι ο μόνος λόγος της παρέμβασής του είναι για να δικαιολογήσει την δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη περί ανάγκης διεξαγωγής εκλογών υπό την επίβλεψη διεθνών παρατηρητών. «Όλες οι εκλογές γίνονται με παρατηρητές του ΟΑΣΕ».

Ο κ. Βορίδης απάντησε πως «οι κρίσιμες λέξεις στις εκθέσεις του ΟΑΣΕ είναι “ελεύθερες” και “δίκαιες”» και πρόσθεσε «σε όλες τις εκθέσεις του ο ΟΑΣΕ έκρινε τις εκλογές της Ελλάδας ως ελεύθερες και δίκαιες» και απευθυνόμενος στα εδρανα του τόνισε «Θέλω ευθέως να ρωτήσω το κόμμα σας. Έχετε πρόθεση να αμφισβητήσετε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ή των ευρωεκλογών; Πρόσφατα είχαμε 3 εκλογές: δύο εθνικές και μια αυτοδιοικητικές. Αυτές διεξήχθησαν με κυβέρνηση ΝΔ. Αμφισβητήσατε το αποτέλεσμα τους; Το αμφισβητείτε; Έχει αλλάξει κάτι; Τι είναι αυτό που ανοίγετε;»