Ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των ευρωεκλογών επαναφέρει το αίτημα του για την διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία.
Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, επισημαίνουν ότι η Κουμουνδούρου θα επιμένει σε αυτό το αίτημα, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ εμφανίζεται, πάντα, ιδιαίτερα αρνητική σε έναν δημόσιο διάλογο.

Εν τω μεταξύ χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε στο στρατόπεδο της Θήβας το πρώτο του επισκεπτήριο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συζήτησε με τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Μανώλη Καπνισάκη και με τον πρώην αρχηγό ΓΓΕΘΑ και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστολάκη τα θέματα των ευρωεκλογών, την προετοιμασία των αναπτυξιακών συνεδρίων και τα θέματα στρατού (αύξηση αμοιβών φαντάρων και αξιωματικών, στέγη κλπ).


ΣΥΡΙΖΑ: «Επαγγελματικός αντιπερισπασμός η κυβερνητική επιμονή για τις εταιρείες Κασσελάκη»

Την ίδια στιγμή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν την κυβερνητική επιμονή στο θέμα των επιχειρήσεων και των εταιρειών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι πρόκειται για επαγγελματικό αντιπερισπασμό, που στόχο έχει να απεγκλωβίσει την κυβέρνηση από την υπόθεση των Τεμπών, το σκάνδαλο της Αννας Μισελ Ασημανοκοπούλου και την διαρροή των emails.


Τα ερωτήματα για την άγνοια Κεχαγιά 

Ωστόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυβαν την αμηχανία τους για την τοποθέτηση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση αυτή. Η Βούλα Κεχαγιά απαντώντας χθες για το θέμα αυτό σε συνέντευξη της μίλησε υποθετικά χωρίς να δίνει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις. «Ο κ. Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι όλες οι μετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού έχουν μεταβιβαστεί» ανέφερε αρχικά.

Αλλά, κληθείσα να απαντήσει πόσες είναι αυτές οι εταιρείες, η κ. Κεχαγιά είπε: «Δεν ξέρω πόσες είναι αυτές, δεν γνωρίζω το χρονικό πλαίσιο στο οποίο έγινε η μεταβίβαση». «Υπόθετω ότι υπήρχε εταιρεία όταν εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε η κυρία Κεχαγιά όταν ρωτήθηκε αν, όταν εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε εταιρείες. Παρέπεμψε, δε, για περισσότερα στο «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο νόμος λέει ότι μέχρι τέλη Ιουνίου υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή ''πόθεν έσχες''».

«Προφανώς και ο κ. Κασσελάκης κατανόησε ότι η ερμηνεία που δίνεται ενδεχομένως να μην του επιτρέπει να έχει εταιρείες στο εξωτερικό. Αυτό θα το ξεκαθαρίσει η Εισαγγελία όταν τον καλέσει. Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει πια μετοχές σε εταιρείες στο εξωτερικό», κατέληξε για το θέμα η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απαντήσεις αυτές ξένισαν και αρκετά στελέχη του κόμματος, καθώς θεωρούν ότι η εκπρόσωπος θα έπρεπε να είναι πιο συγκεκριμένη χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Να επισημάνουμε ότι παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι αλλαγές στο επικοινωνιακό κομμάτι στον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Βουλή ορίστηκε να είναι η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδοπούλου με τα κεντρικά να παραμένουν στην Κουμουνδούρου.