Για την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Κώστας Ζαχαριάδης στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ειδικότερα με αφορμή τη σημερινή συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής για το δυστύχημα των Τεμπών ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: «Μου προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι σήμερα δεν θα πάρει το λόγο, στην αίθουσα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός. Δεν με καλύπτει η εξήγηση ότι είναι μια πάγια τακτική του πρωθυπουργού, δεν είναι η σημερινή συζήτηση μια συζήτηση σαν όλες τις άλλες. Για λόγους ενσυναίσθησης και ευθιξίας και από τη θεσμική ευθύνη και το ύψος που βρίσκεται ο καθένας πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι στη Βουλή και να πάρει το λόγο και ο Πρωθυπουργός ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας και βεβαίως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός εκείνη την περίοδο».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει την υπόθεση των Τεμπών ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Πιστεύω ότι δεν έχουν δοθεί οι απαντήσεις που έπρεπε και πέραν από το πώς το βλέπω εγώ που είμαι στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλω να ακούσουμε όλοι μας αυτά τα οποία λένε οι συγγενείς των θυμάτων και αυτοί οι οποίοι επιβίωσαν από αυτό το έγκλημα».

ΔΗΜ.: Δεν μιλάτε για συγκάλυψη απλώς λέτε ότι υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Μιλάω πως δεν μιλάω, όταν οι γονείς των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους πηγαίνουν στην ευρωβουλή και λένε ότι ο τρόπος με τον οποίο θεσμικά λειτουργεί η Ελλάδα δεν μας καλύπτει και αναζητάμε το δίκιο μας και προχωρήστε το και από εδώ. Πρέπει να ακούσουμε αυτούς τους ανθρώπους και με ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιοι στην πλευρά της πλειοψηφίας προσπαθούν να κομματικοποιήσουν αυτή την αντιπαράθεση και να πουν ότι η τοποθέτηση των συγγενών των θυμάτων γίνεται για κομματικούς λόγους.

ΔΗΜ: Θα σας έλεγε κανείς ότι μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο. Το έχει πει ο κ. Μαρινάκης ότι υπάρχουν πολιτικές βδέλλες που εκμεταλλεύονται συγγενείς θυμάτων

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Να κοιταχτεί στον καθρέφτη ο κ. Μαρινάκης

 Ζαχαριάδης για δήλωση Σακελλαρίδη

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Σακελλαρίδη για τον κ. Κασσελάκη ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε: «Ο αντίπαλός μας είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει ο κ. Κασσελάκης να δώσει απάντηση σχετικά με τις εταιρείες του καθώς και για το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε λάθος απάντησε: «Θεωρώ το νόμος μας το 2016 σωστό και όλα τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία είναι υπόχρεοι πόθεν έσχες θα καταθέσουν τα χαρτιά τους και θα δούμε τα πόθεν έσχες όλων».

ΔΗΜ: Αν προκύψει από το πόθεν έσχες  του κ. Κασσελάκη ότι όταν εξελέγη πρόεδρος είχε ακόμα μετοχές σε κάποιες από τις εταιρείες του αν θεωρείτε ότι τότε  θα υπάρχει  ζήτημα

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Προβλέπεται από το νόμο για ένα χρονικό διάστημα μεταβατικό, 60 ημερών,  ότι μπορεί να έχει μετοχές.  Επειδή το πόθεν έσχες το ψάχνουν και δικαστικοί κανείς μας δεν θα μπορέσει να ξεφύγει εάν έχει γίνει κάποια παρατυπία. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο κ. Κασσελάκης είχε οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τώρα που είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι αυτονόητο ότι θα συμμορφωθεί με κάθε τρόπο με τη νομοθεσία η οποία ισχύει στην Ελλάδα.

ΔΗΜ: Αν προκύψει ότι μετά τον Νοέμβρη είχε εταιρείες θα υπάρχει ζήτημα;

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εάν προκύψει ότι ο Ζαχαριάδης παραβιάζει το νόμο βεβαίως υπάρχει θέμα άλλωστε το έχει πει και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης ότι θα συμμορφωθεί.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα        20-03-24