Τα χακί φόρεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφού χθες το απόγευμα παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα για να κάνει τη δεκαπενθήμερη θητεία του.

Έξω από το στρατόπεδο τον περίμεναν φίλοι και συνεργάτες του, ενώ ο ίδιος περνώντας την πύλη δήλωσε ότι «είναι τιμή μου που είμαι εδώ να υπηρετήσω την πατρίδα». Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στο Κέντρο Εκπαίδευσης με ένα μαύρο τζιπ και είχε μαζί του ένα σακ βουαγιάζ, μία τροχήλατη βαλίτσα και ένα νεσεσέρ. Αφού πήρε τα πράγματά του από το αυτοκίνητο, χαιρέτησε τον πατέρα του, αλλά και όσους βρίσκονταν έξω από το στρατόπεδο, και ξεκίνησε προς την πύλη, όπου παρέδωσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να εισέλθει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο στρατόπεδο είχε υπηρετήσει και ο πατέρας του.

Στο στρατόπεδο το τριήμερο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να περάσει μέσα στο στρατόπεδο το τριήμερο, αν και θα μπορούσε να πάρει άδεια ακόμα και αύριο. Υπενθυμίζεται ότι θα εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως απόδημος και η στρατιωτική του θητεία θα διαρκέσει 15 μέρες, ενώ αναμένεται να απολυθεί έως τις 5 Απριλίου. Πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια βόλτα στην πόλη καθώς έπρεπε να κάνει κάποιες αγορές της τελευταίας στιγμής και μίλησε απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους πολίτες στην κεντρική πλατεία.

Τον Στέφανο Κασσελάκη υποδέχθηκε η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, η οποία τον συνόδευσε σε μαγαζί με οπτικά για να αγοράσει φακούς επαφής και στο φαρμακείο για να πάρει τα απαραίτητα που θα χρειαστεί μέσα στο στρατόπεδο.

Ομιλία στη Θήβα

Στην κεντρική πλατεία της Θήβας τον υποδέχθηκαν θερμά κάτοικοι της περιοχής και σύλλογοι, που του προσέφεραν δώρα. Ανάμεσα στον κόσμο ήταν και ένα κοριτσάκι έξι ετών, που ξέσπασε σε κλάματα όταν την αγκάλιασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οποίος της υποσχέθηκε ότι θα συναντηθούν ξανά στο πρώτο του επισκεπτήριο. «Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή. Είναι τιμή μου να είμαι εδώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου ως ένας απόδημος που έχει επιστρέψει να προσφέρει στον τόπο του. Εδώ στη Θήβα έζησε και η μητέρα μου ένα μικρό χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Κασσελάκης σε μια σύντομη ομιλία.

Επεκτάθηκε και στα γενικότερα πολιτικά θέματα, επίσης, λέγοντας «φτωχοποιείται ο Έλληνας γιατί αποδομείται το Δημόσιο. Το 40%, για παράδειγμα, των δαπανών για την Υγεία πηγαίνει στον ιδιωτικό τομέα για να έχουμε απογευματινά χειρουργεία με τιμοκατάλογο, αντί να επενδύσουμε στη δημόσια Υγεία». Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα», εκφράζοντας την πεποίθησή του πως «θα πάμε καλά».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή