Η εσωκομματική δυσφορία που «σιγοβράζει» εντός του ΠΑΣΟΚ αποτυπώθηκε και στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Insocial για το περιβάλλον, αφού «βαριά» ονόματα απολύτως σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως οι Χάρης Δούκας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Γιάννης Μανιάτης, δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των ομιλητών. Κίνηση που προκαλεί ερωτήματα για το κλίμα που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη ενόψει μάλιστα των ευρωεκλογών.

Τα τρία «πράσινα» στελέχη δεν έλαβαν πρόσκληση να μιλήσουν, αλλά απλώς να παραστούν ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το παράδοξο της υπόθεσης έγκειται στο ότι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι ο νυν τομεάρχης Περιβάλλοντος, ο Χάρης Δούκας είναι τέως τομεάρχης για την Ενέργεια και το Περιβάλλον και ο Γιάννης Μανιάτης είναι πρώην υπουργός Ενέργειας, καθηγητής στα θέματα Περιβάλλοντος και πιθανόν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν είναι και η καλύτερη, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, κυρίως για την τάση υπερσυγκεντρωτισμού του Νίκου Ανδρουλάκη, που δείχνει να θέλει να τρέξει το κόμμα αποκλειστικά με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του. Μπροστά δε στις ευρωεκλογές, η δυσαρέσκεια φαίνεται να φουντώνει μετά και τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων, καθώς, εκτός από τα χαμηλά ποσοστά, που δεν δίνουν τον αέρα στο ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί ως το αντίπαλο δέος της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, κατακρημνίζεται στις μετρήσεις δημοφιλίας.

Γεγονός που προκαλεί μουρμούρες και προβληματισμό, καθώς ο κ. Ανδρουλάκης στην τελευταία μέτρηση της Interview εμφανίζεται να είναι πιο δημοφιλής μόνον από τους Δημήτρη Νατσιό και Βασίλη Στίγκα. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, μίλησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Οι καρέκλες όμως των Χάρη Δούκα και Γιάννη Μανιάτη ήταν άδειες. Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων έκανε γνωστό πως δεν θα παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ο πρώην υπουργός βρίσκονταν στην Καλαμάτα για την παρουσίαση του βιβλίου του. Όσον αφορά τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο νυν τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ πήγε κανονικά στην εκδήλωση, γνωρίζοντας βεβαίως ότι είναι στη μαύρη λίστα καθώς «πληρώνει» την παρουσία του στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Έφη Αχτσιόγλου. Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή του είχε προκαλέσει εκνευρισμό στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.