Τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τις εξελίξεις στο κόμμα, αλλά και την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό σχολίασε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο MEGA.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης ο Νίκος Φίλης ανέφερε αρχικά: «Κρατώ απ' όλα αυτά ένα πράγμα, είπε ότι ήταν λάθος ο νόμος του κ. Τσίπρα. Βέβαια, ο νόμος ισχύει και θα πρέπει κανένας να μη ζητήσει την κατάργησή του. Αυτό μοιάζει με πάσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως απουσιάζει η λέξη φοροδιαφυγή και πως είναι επανάληψη του προγράμματος που είχε παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019. Όπως σημείωσε ο Νίκος Φίλης: «Έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους παντού, αλλά δεν το έκανε. Θεωρώ είναι μία κοροϊδία αυτή η διακήρυξη. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας, πρέπει να υπάρξει φορολόγηση των ουρανοκατέβατων κερδών στις εταιρείες ενέργειας, τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ. Άλλο πράγμα είναι αυτό που αφορά τη συγκεκριμένη περίοδο και άλλο μία καταρράκωση των δημοσίων εσόδων. Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει ένα φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια, που όλοι θα πληρώσουν λιγότερους φόρους, ακόμα και εκείνοι που έχουν 200.000 ευρώ εισόδημα. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι προκλητικό και επικίνδυνο, γιατί έχουμε ανάγκη να συγκεντρώσουμε δημόσια έσοδα για αναδιανομή. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, σύνταξη. Ουσιαστικά, προτείνει τη μη αναχρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «μετατοπίζεται σ' ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα, πρόθυμο να συμπράξει κυβερνητικά με όποιον του ζητήσει», ενώ πρόσθεσε ότι «το κόμμα Κασσελάκη δείχνει έκπτωση του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος ως «κακές ψυχές του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά.

"Ελπίζω το δικαστήριο να μη δεχτεί την εισαγγελική πρόταση", είπε για την υπόθεση Κολωνού

Ο Νίκος Φίλης μεταξύ άλλων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, με την εισαγγελέα να προτείνει την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου στις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτό είναι ένα μήνυμα στα κορίτσια να μη μιλάνε γιατί δεν θα γίνουν πιστευτές, πως εάν μιλήσουν θα ξεφτιλιστούν και θα δικαιωθεί ο βιαστής. Ελπίζω το δικαστήριο να μη δεχτεί την εισαγγελική πρόταση».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czt8mp3cqlm1)