Για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό μίλησε, μεταξύ άλλων, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στα αστακοκάραβα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης είπε: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ο Κασσελάκης είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες και κάποια στιγμή θα τις δηλώσει».

*Διαβάστε εδώ: Κεραμέως στα Παραπολιτικά 90,1 για επιστολική ψήφο: Πλησιάζουμε τις 30 χιλιάδες εγγραφές από 95 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο

Για τον κατώτατο μισθό, επισήμανε πως με βάση τις μελέτες ο κατώτατος μπορεί να είναι 900 ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν δίνει το επίδομα Πάσχα.

«Ο Τσίπρας έδινε έστω και κάτι λίγο», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Εγώ, όταν ήμουν βουλευτής, έδινα 2.150 ευρώ τον μήνα στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.


Η συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε στον ρ/σ «Παραπολιτικά» 90,1 FM, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης είπε: «Θεωρώ ότι είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, κοστολογημένο, μετρημένο και κυρίως ότι είναι απάντηση στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».

Για τις δηλώσεις Χατζηδάκη για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Αυτό για το οποίο θα πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Χατζηδάκης είναι γιατί με τέτοια ακρίβεια, με τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να καταγράφουν τέτοια υπερκέρδη, με τις εταιρείες διύλισης πετρελαιοειδών να καταγράφουν τέτοια κέρδη, με τις τράπεζες να έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά επιτοκίων-καταθέσεων-χορηγήσεων χθες ο πρωθυπουργός μάς είπε ότι δεν θα υπάρξει 1 λεπτό ενίσχυση για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Θυμίζω ότι σε καιρούς μνημονίων ο Τσίπρας μπορούσε και έδινε κάτι λίγα, ελάχιστα, σε εκείνες τις πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ερωτηθείς ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό, απάντησε: «Εμείς με βάση τις μελέτες που έχουμε διαβάσει θεωρούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα αυτή τη στιγμή για κατώτατο μισθό περίπου στα 900 ευρώ τον μήνα και βεβαίως όπου η επιχειρηματικότητα έχει δυσκολία, σε αυτό θα πρέπει να δούμε ειδικές ρυθμίσεις, ώστε αυτό το κομμάτι της επιχειρηματικότητας να ενισχυθεί».

Στην ερώτηση γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν ενημερώνει για τις επιχειρήσεις του, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Συμφωνώ, κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δημόσια όλα τα στοιχεία τα οποία απαιτούνται την ώρα την οποία απαιτείται. Θα αναρτηθούν κανονικά στο ''πόθεν έσχες'' του κ. Κασσελάκη και θα τα δούμε. Ο σύντροφος Στ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και βεβαίως είχε επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ όπου ζούσε, επιχειρούσε και δούλευε τα προηγούμενα χρόνια».

«Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να μας πει πότε θα ξεχρεώσει το κόμμα του τα 500 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες. Δεν μας έλεγε το 2016 ότι τα μέλη της ΝΔ θα πίνουν ένα εσπρεσάκι τον μήνα και θα τα βάζουν στο κομματικό ταμείο για να μειωθεί το κομματικό χρέος! Εγώ προσωπικά τα τέσσερα χρόνια που ήμουν βουλευτής έβαζα στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ 2.150 ευρώ τον μήνα. Στα τέσσερα χρόνια εγώ προσωπικά έβαλα 100.000 ευρώ, έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει ούτε 1 ευρώ. Δεν δέχομαι λοιπόν από τον κάθε κ. Μητσοτάκη, ο οποίος χρωστάει μισό δισ., να μας λέει τώρα για τα οικονομικά», σημείωσε.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                         | Parapolitika