Ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, και μεταξύ άλλων σχολίασε την αίσθηση «στασιμότητας» που υπάρχει σε Γάζα και Ουκρανία.

*Διαβάστε εδώ: Φρέντης Μπελέρης: "Είμαι πιο δυνατός από ποτέ" - Το μήνυμά του στα Παραπολιτικά μετά την καταδίκη του - Το ελληνικό βέτο "απάντηση" στον Ράμα

«Πιστεύω ότι τα πράγματα θα παραμένουν στην ίδια περίπου κατάσταση μέχρι τον Νοέμβριο του 2024, που θα έχουμε τις αμερικανικές εκλογές. Είναι σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από αυτή την κατάσταση και θα πιέσει παντί τρόπω να μη συνεχιστεί η στασιμότητα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί η στασιμότητα», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος σύμμαχος ο Ερντογάν, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του ότι οι πληγές της Σμύρνης κοντεύουν να επουλωθούν, μετά την εκδίωξη του εχθρού στη θάλασσα, είπε: «Η δήλωσή του αυτή ήταν σαφώς προβληματική, από την άλλη ανήκει σε αυτές τις αμφίσημες δηλώσεις που μπορούν να ερμηνευτούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δηλαδή άμα τεθεί ως θέμα, θα πει ανέφερα τον εχθρό, δεν ανέφερα ειδικώς εσάς. Για μένα το κρίσιμο είναι ότι η Τουρκία δεν έχει αλλάξει τη στρατηγική της έναντι ημών, ασχέτως δηλώσεων.

Η στρατηγική της παραμένει στο τραπέζι, όπως είχε εκδηλωθεί από το 2022, όταν ο Ερντογάν, επικαλούμενος την αποστρατικοποίηση των νησιών, έθεσε θέμα ελληνικής κυριαρχίας των νησιών».


Συρίγος για υπόθεση Μπελέρη: Το βέτο το έχουμε θέσει εκ του αποτελέσματος

Με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη και το βέτο που έχει θέσει η Ελλάδα, ο κ. Συρίγος επισήμανε: «Το βέτο το έχουμε θέσει εκ του αποτελέσματος, δεν έχουμε καταφέρει εκείνα που θα περίμενε κανένας να καταφέρουμε. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια υπόθεση ''πιασάρικη'', μια υπόθεση δηλαδή η οποία υπό φυσιολογικούς όρους θα κινητοποιούσε τη διεθνή κοινή γνώμη. Δηλαδή έχουμε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους που κατοικείται από μειονότητα, που γίνεται στόχος επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο υποψήφιος της μειονότητας κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές, συλλαμβάνεται δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, παρ' όλα αυτά εκλέγεται. Κρατείται κρατούμενος για 340€ για δέκα μήνες με μια διαδικασία δίκη παρωδία, καταδικάζεται για δύο χρόνια για τα 340€ και αποδεικνύεται ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε μπει στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια με πλαστά χαρτιά και για 12 χρόνια τής έχει απαγορευτεί η είσοδος στα κράτη της Σένγκεν. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά στοιχεία και σε αυτά πρέπει να δώσουμε έμφαση το επόμενο χρονικό διάστημα, για να πείσουμε τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ότι αυτό που έχουμε δεν είναι θέμα ελληνοαλβανικών διαφορών, είναι θέμα υπάρξεως κράτους Δικαίου, σεβασμού του τεκμηρίου της αθωότητας και σεβασμού ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων».

O Άγγελος Συρίγος στον Γιάννη Αργυρό " Πρωινές ιστορίες"                             | Parapolitika