“Η εξεταστική επιτροπή απέτυχε ως επιτροπή αποκάλυψης και πέτυχε ως όργανο συγκάλυψης της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη” είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Κατηγόρησε την επιτροπή ότι απέτυχε να αποκαλύψει την αλήθεια και λειτούργησε ως όργανο συγκάλυψης. Επέμεινε στην ανάγκη διερεύνησης του ποιος και γιατί δεν ολοκλήρωσε τη σύμβαση τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, αν το σύστημα λειτουργούσε, οι 57 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη θα ήταν ζωντανοί.

Για τις Ευρωεκλογές ο Δημήτρης Μάντζος έθεσε ως στόχο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την άνοδο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές.

Εξέφρασε την επιθυμία του για μια καθαρή δεύτερη θέση, η οποία θα επιτρέψει στο κόμμα να ηγηθεί της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

O Δημήτρης Μάντζος  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                             |Parapolitika

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με την εξεταστική για τα Τέμπη

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Η εξεταστική επιτροπή απέτυχε ως επιτροπή αποκάλυψης και πέτυχε ως όργανο συγκάλυψης της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη. Θα επιμείνουμε στην ανάγκη να διερευνηθεί το γιατί και ποιος και με ποιο λόγο δεν ολοκλήρωσε τη σύμβαση τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης. Επιμένουμε σε κάτι το οποίο η ΝΔ πεισματικά αρνείται. Αν είχαμε το σύστημα σε πλήρη λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια από το 2014 που υπογράφτηκε μετά από επτά παρατάσεις, με καπέλα και δώρα στους αναδόχους τώρα θα είχαμε αυτούς τους 57 συνανθρώπους μας στη ζωή.

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Είχαμε στη διάθεσή μας στη Βουλή ένα φάκελο δεμένο σφιχτά από την ευρωπαϊκή εισαγγελία ήδη από τον Ιούλιο -Αύγουστο, τον θέσαμε τον Οκτώβριο στην ολομέλεια για να υπάρξει προανακριτική επιτροπή να τα αποφασίσει όλα. Αν έχει παραγραφή για τον Α, αν η βήτα κατηγορία είναι ισχυρή και έγκυρη αυτά θα τα έλυνε η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή. Η ΝΔ αρνήθηκε έναν δεμένο φάκελο ποινικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή εισαγγελία να την δεχτεί να κάνει προκαταρκτική επιτροπή την απέρριψε ως προδήλως αβάσιμη.

Ερωτηθείς αν χάνεται το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που είναι στην τρίτη θέση στις ευρωεκλογές

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Είναι μια ανάγνωση η οποία είναι μονομερής για το κομμάτι των ευρωπαϊκών εκλογών. Οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι κρίσιμες πολλαπλώς και για το ότι θα στείλουμε τους καλύτερους δυνατούς αντιπροσώπους στην ευρωπαϊκή βουλή όπου αποφασίζονται το 85% και πλέον των ρυθμίσεων για τη χώρα μας άρα είναι από μόνες τους κρίσιμες ως εκλογές προφανέστατα όμως είναι κρίσιμες και για την εσωτερική σκηνή για την τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων. Για εμας είναι ευδιάκριτος ο δρόμος, είναι ο δρόμος προς την άνοδο των ποσοστών μας σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, θέλουμε και δουλεύουμε καθημερινά για μια καθαρή δεύτερη θέση με ενίσχυση των ποσοστών μας. Δεν είναι αυτοσκοπός η δεύτερη θέση, η δεύτερη θέση πιστοποιεί ότι εσύ πια ως χώρος μπορείς να εκφράσεις καλύτερα και ευρύτερες δυνάμεις και να πάρεις τις πρωτοβουλίες εκείνες ώστε η δημοκρατική προοδευτική παράταξη να μπορέσει στις εθνικές εκλογές να διατυπώσει ένα πειστικό εναλλακτικό δρόμο διακυβέρνησης.

Ερωτηθείς αν ο κ. Ανδρουλάκης έχει λευκή επιταγή μέχρι τις εθνικές εκλογές αν είναι στην τρίτη θέση ή όχι

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης έχει εντολή από τη βάση του κόμματος, εκλεγμένος πρόεδρος με εμπιστοσύνη από τα όργανά μας και τα στελέχη του κόμματος. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μια συγκεκριμένη εντολή και μια συγκεκριμένη θητεία από τις εκλογές μας και από το συνέδριό μας επομένως για εμάς αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο δεν τίθεται.