Για όσα έγιναν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε στον ΑΝΤ1 η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

*Διαβάστε εδώ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής για τα Τέμπη - Τα ''επεισόδια'' με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Υπερασπιζόμενη τις πράξεις της, και συγκεκριμένα τη διακοπή της συνεδρίασης και τη μεταφορά της στην αίθουσα της Ολομέλειας, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση βουλευτών από όλα τα άλλα κόμματα της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι, αντίθετα με όσα έλεγαν βουλευτές της ΝΔ, είχε δικαίωμα και να συμμετέχει και να πάρει τον λόγο, παρότι είχε εξαιρεθεί από μέλος της, διότι είναι νομικός εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας.


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στην Επιτροπή είχα δικαίωμα και να παρευρεθώ και να πάρω τον λόγο

«Στην Επιτροπή είχα δικαίωμα και να παρευρεθώ και να πάρω τον λόγο. Ο Κανονισμός προβλέπει ότι και μη μέλη της Επιτροπής παίρνουν τον λόγο με τη συναίνεση των υπολοίπων, κάτι που δεν έγινε. Ωστόσο, στην Επιτροπή μπορούσα να παραστώ και ως πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ως αντικαταστάτρια της βουλευτίνας μας που είναι μέλος», είπε χαρακτηριστικά.

«Η συμμετοχή μου στην Επιτροπή είχε σκοπό να αποτρέψει τη συγκάλυψη. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένοχη, με τους βουλευτές της να έχουν και πολιτικές και ποινικές ευθύνες, καθώς συγκαλύπτουν την τραγωδία των Τεμπών», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντας ότι κατά την άποψη του κόμματός της υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με στοιχεία από τη δικογραφία.

Ακόμα, είπε ότι καλώς γίνονται Εξεταστικές Επιτροπές στη Βουλή, καθώς παράγεται αποτέλεσμα, και σημείωσε ότι «θα πάω τώρα στον εφέτη ειδικό ανακριτή στη Λάρισα για να καταθέσω όλο το υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να συγκροτηθεί και Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.