Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Πάνος Ρήγας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε: «Κύλησαν πολύ ομαλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια ταχύτατη φάση αποτελεσματικότητας, ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης».

*Διαβάστε εδώ: Θεοχάρης στα Παραπολιτικά 90,1: Αυτοί που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη είναι αυτοί που δεν θέλουν να έχει ο καθένας το δικαίωμα στην ευτυχία και τη ζωή

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι εξασφαλισμένη η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Τίποτα ποτέ δεν είναι εξασφαλισμένο, ο κόσμος είναι αυτός που θα δώσει το αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι. Ένα κόμμα του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου, της Αριστεράς για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να είναι κρίσιμο στην ελληνική κοινωνία άρα ελπίζω και πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Μετά από όλη αυτή την περίοδο την οποία περάσαμε, τις δύο ήττες, με την αποχώρηση του Α. Τσίπρα, με την εκλογή του Στ. Κασσελάκη ήταν μια δύσκολη περίοδο που λογικό ήταν ο κόσμος να αισθάνεται ένα σφίξιμο και να μην αντιλαμβάνεται την αποτελεσματικότητά μας . Εκείνο που έχει σημασία είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας και που θα έχουμε τις εκλογές είναι να έχουμε μια αφετηρία η οποία θα είναι ισχυρή για να γίνει η μεγάλη ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι ευρωεκλογές θα είναι η αφετηρία πρώτον ότι ο πρόεδρος έχει εκλεγεί για μια ολόκληρη θητεία και δεύτερον ότι το βασικό κριτήριο είναι οι εθνικές εκλογές».

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, καθώς και την αποδοκιμασία του κ. Κασσελάκη, είπε: «Εγώ είμαι εντελώς απέναντι σε ό,τι ζητήματα βίας υπάρχουν.

Το πρώτο επεισόδιο είναι ακραία ομοφοβικό και πρέπει να τηρηθεί ο νόμος ο αντιρατσιστικός και να υπάρξουν και οι ανάλογες κυρώσεις. Η ελληνική πολιτεία και όλο το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να είναι απέναντι με πράξεις μέσω της παιδείας και μέσω της νομοθεσίας. Όσον αφορά τον Σ. Κασσελάκη, είναι ακραία αυτά τα οποία έγιναν, είναι σαφές ότι είναι καταδικαστέα πλήρως όλα αυτά τα γεγονότα».

Ερωτηθείς για τις εταιρείες του κ. Κασσελάκη, είπε: «Ο Στ. Κασσελάκης είναι 5,5 μήνες πρόεδρος του κόμματος ταυτόχρονα είχε πολλές υποχρεώσεις γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ζούσε σε άλλη χώρα και έπρεπε όλα αυτά να τα ρυθμίσει. Ό,τι προβλέπεται, θα ολοκληρωθεί τάχιστα την επόμενη περίοδο, επίσης δεν είναι ο ίδιος μέλος του Κοινοβουλίου για να εμπίπτει στην άμεση και ταχύτατη ολοκλήρωση. Ας κάνουν έρευνα και να δουν τι συμβαίνει με τον κ. Μητσοτάκη που ήταν στην Ελλάδα, με εταιρείες με διάφορα πράγματα τα οποία ως πρωθυπουργός, ως υπουργός, ως βουλευτής και δεν τα είχε λύσει».

Ο Πάνος Ρήγας στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή      | Parapolitika