Για άγαρμπες κυβερνητικές μεθοδεύσεις και για απάτη της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ απαντώντας στις επικρίσεις Βορίδη-Πιερρακάκη για «κυβίστηση» του στο θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 16.

Όλα ξεκίνησαν όταν - αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε από του βήματος της Βουλής τον κ. Ανδρουλάκη να δεσμευτεί από τώρα αν θα συναινέσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Στη συνέχεια ο υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης κάλεσε επίσης το ΠΑΣΟΚ να πράξει το ίδιο.

Ο Δημήτρης Μάντζος απάντησε θέτοντας προϋποθέσεις συναίνεσης στο περιεχόμενο της διάταξης. «Εμείς δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς δεσμεύεστε το ίδιο;» ρώτησε, Στην αποστροφή Μάντζου απάντησε αμέσως ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης ο οποίος εγκάλεσε το ΠΑΣΟΚ ότι κάνει και έκτη κυβίστηση ενώ ανταπάντησε ο κ. Βορίδης λέγοντας πως «σήμερα το νομοσχέδιο προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς όμως δεν τα ψηφίζετε [...]. Είστε πλήρως αναξιόπιστοι κι εγκλωβισμένοι στις μικροκομματικές τακτικές σας».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε κάνει λόγο για "έκτη κυβίστηση" του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας παράλληλα:  "Μας είπατε δηλαδή εφόσον αυτή η Βουλή είναι προτείνουσα θα καταψηφίσετε την αλλαγή του άρθρου 16 επειδή δεν μας εμπιστεύεστε. Καταρχήν σας ευχαριστούμε που μας λέτε ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές". 


Διαβάστε επίσης: Το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά τα γυρίζει για την αναθεώρηση του άρθρου 16 - Πιερρακάκης: "Κάνετε την έκτη κυβίστηση, στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν"


Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ


«Σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μαρτύρησε την απάτη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αρνούνται να δεσμευτούν για μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο πλαίσιο της αναθεώρησης του άρθρου 16, ενώ όλες αυτές τις ημέρες διατείνονταν ότι νομοθετούν "μη κερδοσκοπικά" παραρτήματα.

Κλείνουν το μάτι στα funds ότι σε τέσσερα χρόνια θα μπορούν απροκάλυπτα να ασκούν την ακραία κερδοσκοπική τους δραστηριότητα.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει αταλάντευτα στη θέση του για ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και συνδιαμόρφωση του κειμένου του Συντάγματος με βάση μια συναινετική και ουσιαστική διαδικασία στην αναθεωρητική Βουλή.

Η ομοβροντία αναπαραγωγής της κυβερνητικής προπαγάνδας σε συνδυασμό με τη φίμωση 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από το προεδρείο της Βουλής στο κλείσιμο της συνεδρίασης, επιβεβαιώνουν τις άγαρμπες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.