Στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Μπέττυ Μπαζιανά καθηγήτρια με φωτογραφικές διατάξεις

Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να έρθει σε επικοινωνία με γυναίκες αξιωματικούς του Λιμενικού και να τους ευχηθεί για την ημέρα. Από τον θάλαμο επιχειρήσεων συνδέθηκε με τη Μοίρα Ελικοπτέρων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ στο Μαραθώνα και την Ανθυποπλοίαρχο Ιωάννα Βλαντή, την πρώτη γυναίκα χειρίστρια ελικοπτέρου στην ιστορία του Λιμενικού. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν, ο κ. Παππάς την ευχαρίστησε για το παράδειγμα που δίνει στις νέα γενιά και τη συνεχάρη για τη θέλησή της να κυνηγήσει το όνειρο της και να γίνει η πρώτη χειρίστρια ελικοπτέρου.

ανωνυμο_σχεδιο__25_
ανωνυμο_σχεδιο__24_
ανωνυμο_σχεδιο__23_

Στη συνέχεια συνομίλησε με γυναίκες κυβερνήτες σκαφών που βρίσκονται στη Ρόδο, την Σάμο και την Κω. Από τη Ρόδο με την κυβερνήτη του ΠΛΣ 616 Σημαιοφόρο Λ.Σ. Βρέκου Αθανασία, από τη Σάμο με την κυβερνήτη του ΠΛΣ 604 Σημαιοφόρο Λ.Σ. Πέτσιου Αθηνά και από την Κω με την κυβερνήτη του ΠΛΣ 612 Σημαιοφόρο Λ.Σ Παρασκευή Καραμήτρου. Τέλος έγινε σύνδεση και με δύο γυναίκες Λιμενάρχες, την Λιμενάρχη Σαρωνικού, Πλωτάρχη Λ.Σ. Άννα Σαρλή και με την Λιμενάρχη Πρέβεζας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ματίνα Μαριέλη ενώ μετά από λίγη ώρα, σε μια συμβολική κίνηση οι συνεργάτες του υφυπουργού παρέδωσαν λόγω της ημέρας λουλούδια και γλυκά στις αξιωματικούς του Λιμενικού.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι πολύ σημαντικό να ακούμε και να στηρίζουμε τις γυναίκες κυβερνήτες των σκαφών μας που βρίσκονται μακριά και επιχειρούν κάτω από δύσκολες συνθήκες καθημερινά στο πεδίο» ενώ εξέφρασε προς όλες ευχαριστίες για την προσφορά τους και την αποτελεσματικότητα τους.