Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τα απογευματινά χειρουργεία θα δημιουργήσουν δύο ταχύτητες στον χώρο της υγείας, υποστήριξε ότι «σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Όταν πρόκειται να γίνει μια μεταρρύθμιση, λογικό είναι να υπάρχει αντίσταση και αντίδραση, όμως οι μεταρρυθμίσεις γίνονται για το καλό του κόσμου. Τους συμπολίτες μας θέλουμε να εξυπηρετήσουμε για να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα       | Parapolitika
Μην ξεχνάμε ότι τα απογευματινά χειρουργεία είχαν νομοθετηθεί πάρα πολλά χρόνια πριν, τώρα υλοποιούνται. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν γίνεται εις βάρος των συμπολιτών μας. Τα πρωινά χειρουργεία συνεχίζουν κανονικότατα τη λειτουργία τους και για να γίνει απογευματινό θα πρέπει να έχει εξαντληθεί η πρωινή λίστα των χειρουργείων. Εάν κάποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει αντί να πάει στον ιδιωτικό τομέα, που είναι και πιο ακριβές οι τιμές απ’ ό,τι οι τιμές στα απογευματινά χειρουργεία, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει μια δημόσια δομή. Δεν λέμε στον κόσμο "πηγαίντε στα απογευματινά χειρουργεία". Δεν αλλάζει τίποτα στη λειτουργία των νοσοκομείων και συνεχίζουν κανονικά τα πρωινά χειρουργεία».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για τις αντιδράσεις που εκφράζουν οι γιατροί για τα απογευματινά χειρουργεία, ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε πως «δεν είπαμε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις και δεν υπάρχουν προβλήματα, γι' αυτό και ο θεσμός αυτός δεν θα υλοποιηθεί σε όλα τα νοσοκομεία. Τα απογευματινά χειρουργεία θα γίνονται εφόσον υπάρχει η δυνατότητα στο νοσοκομείο, υπάρχει το προσωπικό, υπάρχουν οι διαθέσιμες αίθουσες».

Εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα


Σχετικά με το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα είπε πως «οι επιστήμονες που λαμβάνουν τις αποφάσεις για το ποιο εμβόλιο θα μπει στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού αξιολογούν τα επιστημονικά δεδομένα και λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις. Άρα τις εισηγήσεις της επιτροπής αυτής λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας υπόψη του.

Τέλος, σχετικά με τα σενάρια περί της υποψηφιότητάς του στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι «με τιμάει η συζήτηση που γίνεται για το ευρωψηφοδέλτιο, είναι κάτι που δεν με αφήνει αδιάφορο. Θα ήθελα να είμαι στο ευρωψηφοδέλτιο και να μπορέσω με τις γνώσεις μου και την εμπειρία να είμαι μέλος της ομάδας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο. Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι πολύ κρίσιμα για τη χώρα και την Ευρώπη, η χώρα μας πρέπει να είναι δυνατή και να έχουμε πάρα πολύ καλή παρουσία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.