Επίθεση στον Δημήτρη Κουτσούμπα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής το πρωί της Παρασκευής (8/03) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή δήλωση περί «sugar daddies».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπέθεσα, κύριε γ.γ., ότι ζητήσατε εκτάκτως τον λόγο για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ είναι η πιο αναχρονιστική δύναμη εδώ μέσα. Κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας, δεν ξέρω αν πιστεύετε πως οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα για κάτι που θέλουν εκδίδονται, ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως σοβιετική χώρα, αλλά ευτυχώς αυτά τα έλυσε η ιστορία. Φέρεστε απαράδεκτα κατά των γυναικών και δεν έχετε το θάρρος να πείτε συγγνώμη, έκανα λάθος».

Νωρίτερα στο βήμα είχε ανέβει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μία μέρα μετά τη χθεσινή του δήλωση έφερε σχετικές φωτογραφίες διαφημίσεων, τονίζοντας ότι κατήγγειλαν τους εμπόρους λευκής σαρκός και όχι τις γυναίκες-θύματα.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επέμεινε στη θέση του, παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες και σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Να, ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό: μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε, κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες-θύματα της εκμετάλλευσης».