Τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σχετικά με τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια, που όπως είπε οδηγούν φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies», σχολίασε ο Νίκος Σοφιανός, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής (8/03) βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΚΚΕ είπε αρχικά επί του θέματος: «Θα πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών... Η κυβέρνηση κατήγγειλε το ΚΚΕ για σεξισμό. Είναι γελοίο… Η δήλωση Κουτσούμπα, ήταν σχόλιο για τις πλατφόρμες εκπόρνευσης φοιτητριών».

Τόνισε: «Είναι διαστρέβλωση της καταγγελίας που κάναμε για συγκεκριμένες πλατφόρμες. Έρευνες έδειξαν ότι 33% των φοιτητών στρέφονται σε τέτοιες πλατφόρμες… Αυτός είναι ο καπιταλισμός», ενώ πρόσθεσε ότι: «το ΚΚΕ θέλει να καταγγείλει τις συμπεριφορές αυτές...».

Όπως επισήμανε, η οικονομία της αγοράς είναι έτσι δομημένη και η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων θα συνδράμει σε αυτό, εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. 

Τέλος, ο Νίκος Σοφιανός είπε πως «το κίνημα στην Ελλάδα που λέει “όχι” στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων είναι πλειοψηφία. Η νεολαία είναι πλειοψηφία».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czo59gqmjr3d)