Στο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό αναφέρθηκε κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επισημαίνοντας ότι ήταν επίσκεψη υψηλού συμβολισμού και αναφέρθηκε στην επίθεση, όταν ενώ γινόταν ξενάγηση ακούστηκαν σειρήνες και τη στιγμή που έμπαιναν στα αυτοκίνητα ακούστηκε μία έκρηξη.

Ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε το γεγονός πώς η επίθεση καταδικάστηκε από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε αντίθεση με την αφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

“Για την επίθεση αυτή μιλήσει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Matthew Miller, ο οποίος σχολίασε την επίθεση στην Οδησσό και είπε ότι είμαστε σε συνεχή επαφή με τις δύο χώρες. Αντίστοιχα την επίθεση καταδίκασε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ” ανέφερε ο Π.Μαρινάκης και συνέχισε: “Ξέρετε ποιοι δεν έβγαλαν λέξη για την επίθεση; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δηλαδή συνέβη μία τόσο σοβαρή επίθεση τόσο κοντά στον Πρωθυπουργό της χώρας μας και δεν βρήκαν μία λέξη να πουν. Πέρασαν τόσες ώρες, σκέφτηκαν να γράψουν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς για οποιοδήποτε άλλο θέμα αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να πουν. Πραγματικά εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από αμέλεια και δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος και αναφέρομαι κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ γιατί για κάποια άλλα κόμματα δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό”. Και κατέληξε για το θέμα: “Είδαμε κάποιες θλιβερές ανακοινώσεις που στο τέλος της ημέρας επιτίθενται και στον Έλληνα πρωθυπουργό. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με την δημοκρατία και το κράτος δικαίου με τον αμυνόμενο και με το δίκαιο, χωρίς να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω σε αυτό”.

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη

Για την όποια εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι αυτό έχει διαψευστεί επανειλημμένως και είναι άξιο αναφοράς ότι κάποιοι επανέρχονται.

Καταρχάς για την όποια εμπλοκή της χώρας μας με στρατό έχουμε απαντήσει σε πάρα πολλές φορές κατηγορηματικά έχουμε διαψεύσει κάτι τέτοιο. Και το γεγονός ότι κάποιοι επανέρχονται νομίζω ότι έχει αρχίσει πλέον και είναι άξιο αναφοράς. Άξιο αναφοράς ότι επανέρχονται για κάτι το οποίο έχει απαντήσει ο Πρωθυπουργός τόσες πολλές φορές. Και η παρουσία του Πρωθυπουργού στην Ουκρανία ήταν μια κίνηση με πολύ μεγάλη ουσία υψηλότατο συμβολισμό. Γιατί η Ελλάδα -ευτυχώς- έχει μία κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που σέβεται την δημοκρατία είναι δίπλα στον αμυνόμενο, είναι δίπλα σε ένα λαό, ο οποίος δοκιμάζεται από μία επίθεση που πλέον ξεπερνά τα δύο χρόνια.

Είμαστε με τον αμυνόμενο και ο Πρωθυπουργός πήγε εκεί για να αναδείξει αυτήν τη θέση. Και είμαστε πολύ περήφανοι που κι εμείς ανήκουμε σε μία κυβέρνηση και ζούμε σε μία χώρα που έχει μια κυβέρνηση που δεν παίρνει ίσες αποστάσεις. Γιατί εκεί όπως ειπώθηκε και από τον Πρωθυπουργό γίνεται πραγματικός πόλεμος. Εκεί σκοτώνονται άνθρωποι τόσο άδικα από τόσες πολλές επιθέσεις. Και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε μία τέτοια κατάσταση και να προσπαθούμε να κάνουμε επικίνδυνους συμψηφισμούς μεταξύ του επιτιθέμενου και του αμυνομένου”.