Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ρωσική επίθεση στην Οδησσό σημειώθηκε πάνω από 200 μέτρα από το σημείο που βρισκόταν η ελληνική αποστολή υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η αγωνία και η ένταση ήταν μεγάλη εκείνη τη στιγμή, ωστόσο κινήθηκαν γρήγορα και ακολούθησαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Γρήγορα επιβιβαστήκαμε στα οχήματα προκειμένου να είμαστε σε κίνηση».

Έκρηξη στην Οδησσό: "Η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή. Ακολουθήσαμε όλα τα πρωτόκολλα και απομακρυνθήκαμε από το σημείο"

Περιγράφοντας τα πρώτα λεπτά της επίθεσης η δημοσιογράφος είπε: «Κατά την ξενάγησή του στο λιμάνι της Οδησσού ξαφνικά ακούστηκαν εκρήξεις και ένας δυνατός κρότος. Τότε μάθαμε ότι ήταν η έκρηξη του βαλλιστικού πυραύλου. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή. Γρήγορα έσπευσε όλη η αποστολή στα αυτοκίνητά της προκειμένου να συνεχίσουμε στον επόμενο σταθμό. Όπως μας είπαν, τέτοιες στιγμές είναι καλύτερο να είσαι σε κίνηση από το να είσαι σε ένα σταθερό σημείο. Στη συνέχεια ο επόμενος σταθμός ήταν το διοικητήριο της Οδησσού. Η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή. Ακολουθήσαμε όλα τα πρωτόκολλα και απομακρυνθήκαμε από το σημείο».

Μητσοτάκης για έκρηξη στην Οδησσό: "Η ζωντανότερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος" 

Την επίθεση περιέγραψε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο τέλος της επίσκεψής του: «Ήμασταν στο λιμάνι της Οδησσού και ο πρόεδρος Ζελένσκι και το επιτελείο του μας έκαναν μία ξενάγηση, εξηγώντας μας από τη μία τη σημασία του λιμανιού για τις εξαγωγές της Ουκρανίας και από την άλλη δείχνοντάς μας τις σημαντικές ζημιές τις οποίες έχει υποστεί αυτή η κρίσιμη υποδομή, όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες. Kαι λίγο μετά, καθώς μπαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε και μία μεγάλη έκρηξη.

Νομίζω ότι αυτό για εμάς είναι η καλύτερη, ζωντανότερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα γίνεται πόλεμος, ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο, τους στρατιώτες, επηρεάζει αθώους συμπολίτες μας. Επηρεάζει, όπως βλέπετε εδώ. Καταστρέφονται πολιτιστικά μνημεία τεράστιας αξίας.
Και νομίζω ότι αυτός είναι και ένας λόγος παραπάνω που όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να έρθουν στην Ουκρανία. Διότι είναι άλλο να βλέπει κανείς, να ακούει την περιγραφή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή από τον πρόεδρο Ζελένσκι, με τον οποίο επικοινωνούμε τακτικά, και είναι τελείως διαφορετικό να βιώνει κανείς την εμπειρία του πολέμου από πρώτο χέρι».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmu7o8t9z2x)


Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο, με τη στιγμή της έκρηξης στην Οδησσό, έφερε στη δημοσιότητα το Mega.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας φαίνεται το «μανιτάρι» φωτιάς που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη.