Με μία συγκινητική ανάρτηση τίμησε τη Μελίνα Μερκούρη η Άννα Διαμαντοπούλου στην επέτειο των τριάντα χρόνων από τον θάνατο της σπουδαίας Ελληνίδας πολιτικού και καλλιτέχνιδος.

Με αφορμή αυτήν την ημέρα η Άννα Διαμαντοπούλου θυμήθηκε μια συνάντηση που είχε με την τότε υπουργό Πολιτισμού, όπου πήγαιναν μαζί σε μία ομιλία του ΠΑΣΟΚ στα Θυμαράκια, την εποχή που η Μελίνα Μερκούρη διεκδικούσε τον Δήμο Αθηναίων, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το ΠΑΣΟΚ και με προβλήματα υγείας η ίδια.

Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου





Το 1990 η Μελίνα διεκδίκησε τον Δήμο Αθηναίων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το ΠΑΣΟΚ και με προβλήματα υγείας η ίδια… Από τη Νεολαία με είχαν ορίσει δίπλα της να συμμετέχω σε κείμενα, δηλώσεις, ομιλίες… Η Μελίνα: λαϊκή και αριστοκράτισσα, γήινη και θεϊκή, πολιτικός και καλλιτέχνις, δεν ήταν γυναίκα, για μένα ήταν μια δύναμη της φύσης. Κάθε μέρα κοντά της μια εμπειρία ζωής.

Μια μέρα πηγαίναμε να μιλήσει στην Τ.Ο. στα Θυμαράκια, όπου μας περίμεναν γύρω στα 70 άτομα. Κάποια στιγμή μέσα στο αυτοκίνητο μου σφίγγει το χέρι. Τα δάχτυλά της παγωμένα!

Εγώ: Μελίνα μου, γιατί είναι παγωμένα τα χέρια σου;

Μ: Γιατί έχω άγχος!

Εγώ: Μελίνα μου, τι λες; Εσύ, η Μελίνα Μερκούρη, που έχεις παίξει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, που έχεις μιλήσει σε χιλιάδες διαδηλωτές στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, έχεις άγχος που θα πάμε στα Θυμαράκια;

Μ: Άκου, χρυσό μου… (τσιγάρο. μου φυσάει τον καπνό) από τη στιγμή που θα σταματήσεις να κοκκινίζεις και να παγώνουν τα χέρια σου, σημαίνει ότι δεν σε νοιάζει ο κόσμος και σύντομα δεν θα σε νοιάζεται κι αυτός. Να το θυμάσαι!