Σε τεταμένο κλίμα συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Όπως αναμενόταν η βουλευτής Δυτικού Τομέα του Κινήματος Νάντια Γιαννακοπούλου άσκησε σκληρή κριτική στεκόμενη σε δύο θέματα που θεωρεί όπως είπε η ίδια ότι είναι άκρως σοβαρά και προβληματικά. 

«Και μόνο που βρισκόμαστε μια μέρα πριν την Ολομέλεια για ένα τόσο σοβαρό θέμα ως Κ.Ο είναι από μόνο του μείζον θέμα» είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου, επισημαίνοντας πως υπάρχει πρόβλημα θεσμικής άρα και δημοκρατικής λειτουργίας της Κ.Ο του κόμματος, ενώ απευθυνόμενη στον Νίκο Ανδρουλάκη του είπε «δεν είμαστε υπάλληλοι». 

Η κυρία Γιαννακοπούλου είπε ότι «θα έπρεπε να είχαμε συνεδριάσει εδώ και καιρό για να διαμορφώσουμε τη θέση μας» ενώ απευθυνόμενη στον Ν. Ανδρουλάκη του είπε «μας είπες ότι η καταψήφιση είναι γραμμή κόμματος και θα έπρεπε να την ξέρουμε. Συνεπώς δεν έχει νόημα να συζητάμε στα όργανα;» διερωτήθηκε.

«Ποιος είναι εν τέλει ο ρόλος των βουλευτών και των οργάνων του κόμματος; Του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΠΕ; Εγώ αισθάνομαι σαν κάποιοι να αποφασίζουν πριν από την Κ.Ο, πριν από το Πολιτικό Συμβούλιο, να βγαίνουν και να προκαταλαμβάνουν την θέση και μετά οι υπόλοιποι να πρέπει να σιωπήσουμε και να εφαρμόσουμε περίπου σαν κλητήρες», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία ζήτησε εγγυήσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι από εδώ και στο εξής θα λειτουργεί η Κ.Ο όπως χρειάζεται, όπως αρμόζει στον θεσμικό της ρόλο, υπενθυμίζοντας πως η θεσμική λειτουργία του κόμματος ηταν βασική του δέσμευση από όταν ήταν υποψήφιος Πρόεδρος.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στον Στέφανο Παραστατίδη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει πάρει θέση εδώ και πολλές μέρες, η οποία είναι αντίθετη με την ομόφωνη θέση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από συνέδρια.

Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά υπέρ των μη κρατικών

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της άποψης της για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ ήταν διαχρονικά υπέρ της ίδρυσής τους. 

«Δεν έχω διαβάσει πιο ένθερμη τοποθέτηση υπέρ των μη κρατικών Α.Ε.Ι από μια παλιά ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου», είπε η βουλευτής προσθέτοντας πως η αρνητική θέση μας για την αναθεώρηση του απαράδεκτου άρθρου 16, κατάλοιπου της χουντικής περιόδου ήταν μια ατυχής στιγμή, ένα λάθος, που μάλλον οφείλεται στις ιδιόμορφες συνθήκες εσωκομματικών αντιθέσεων που υπήρχαν παρά σε αντίθετη άποψη. Ωστόσο έχει καταγραφεί αρνητικά για εμάς ως κόμμα».

Ακόμη πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν έχει πει ποια είναι η στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία ενώ από την πλευρά της η κυρία Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι δεν αλλάζει άποψη χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια θα είναι η ψήφος που θα παράσχει στο νομοσχέδιο.