«Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά είναι πολύ αργά» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή για την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα για τις υποθέσεις της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών.
«Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε και είμαι βέβαιος ότι και τότε που ξεκινούσε αυτή η απαράδεκτη, επιεικώς, διαδικασία για τη σπίλωση των δέκα πολιτικών προσώπων πολλοί γνώριζαν ότι δεν μπορεί να είναι όλοι αυτοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis» σχολίασε ο κ. Κουτρουμάνης.


Τι είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γιώργος Κουτρουμάνης

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείς πως αισθάνεται μετά την αυτοκριτική του κ. Τσίπρα και τις δηλώσεις Κοντονή

Σε ότι αφορά τον κ. Κοντονή ήταν υπουργός Δικαιοσύνης εκείνη την περίοδο έχει μια γνώση της κατάστασης πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, σε ότι αφορά τον κ. Τσίπρα ειανι αλήθεια ότι ισχύει αυτό που λέμε «κάλλιο αργά παρά ποτέ» αλλά είναι πολύ αργά δηλαδή έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε και είμαι βέβαιος ότι και τότε που ξεκινούσε αυτή η απαράδεκτη επιεικώς διαδικασία για τη σπίλωση των δέκα πολιτικών προσώπων πολλοί τότε γνώριζαν ότι δεν μπορεί να είναι όλοι αυτοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis. Επικαλούνται βέβαια το θέμα ότι ήταν ένα σκάνδαλο, εγώ που έχω ζήσει πολλά χρόνια αυτό το χώρο και πριν γίνω υπουργός ξέρω ότι σκάνδαλο με το φάρμακο και την φαρμακευτική περίθαλψη υπήρχε χρόνια πριν, δεν αφορούσε μόνο την Novartis αφορούσε και άλλες πολλές εταιρείες και αυτό ήταν ένα θέμα το οποίο όφειλε κάθε κυβέρνηση να το ερευνήσει. Εμείς το 2010 μπήκαμε σε μια λογική μιας μεγάλης μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης και το πετύχαμε από εκεί και πέρα εκείνο που επέλεξε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ήταν να στοχοποιήσει τους πολιτικούς αντιπάλους και όχι να ασχοληθεί με το σκάνδαλο που ήταν μια από τις βασικές αιτίες που ξοδεύτηκαν εκατομμύρια τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται δικαιωμένος από την αυτοκριτική Τσίπρα

Είναι πολύ αργά βέβαια αλλά ναι από μια μεριά είμαι δικαιωμένος. Ήμουνα δικαιωμένος και από τότε που ξεκίνησε η όλη υπόθεση γιατί αν κάποιος διάβαζε τη δικογραφία τότε θα έβλεπε ότι δεν θα μπορούσα να έχω καμία ανάμειξη, όχι εγώ μόνο και άλλοι.

Αναφερόμενος στην περιγραφή του κ. Κοντονή ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος και ο κ. Πολάκης ήταν από τα βασικά πρόσωπα του παρα-υπουργείου Δικαιοσύνης

Είναι πολύ σημαντικό από εκεί και μετά όμως την ευθύνη δεν μπορεί να την έχει μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος ή μόνο ο κ. Πολάκης αλλά την έχει συνολικά ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Ωστόσο για τον κ. Παπαγγελόπουλο ξέρω ότι είχε μια εμμονή, είναι αυτός που χαρακτήρισε το σκάνδαλο του αιώνα και αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα γιατί είχα κάνει μια δήλωση τότε που έλεγε ότι ξέρω ποιο θα είναι το τέλος αλλά με ενοχλεί πολύ η διαδρομή μέχρι να φτάσουμε εκεί. Ο φάκελός μπήκε στο αρχείο για μένα τουλάχιστον μετά από 18 μήνες, δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση ήταν μια περιπέτεια για μένα, την οικογένειά μου, τους γύρω μου δεν είναι κάτι ευχάριστο, είναι μια δοκιμασία αυτό που περάσαμε.

Φαίνεται ότι ήταν μια πολύ στημένη ιστορία για την οποία έχει μεγάλη ευθύνη και ο πρώην πρωθυπουργός από εκεί και μετά το ότι το αναγνωρίζει μετά από κάποια χρόνια ας το κρίνει ο καθένας ενώ θα μπορούσε να το είχε κάνει το ’19-’20.